Čkyně bodovala v Záblatí naplno

Sokol Záblatí – SK Čkyně 1:4 (1:2)

Branky: 27.Sarauer – 5. a 83.Král, 14.Kuneš, 66.Fleischmann

Rozhodčí: Mráz – Malota, Heinzl ŽK: 6:3 (Kneifl, Hálek, Kolafa Miroslav, Kolafa Marek, Vincenec 2x – Pinke, Provod R., Kuneš) ČK: 58.Vincenec (2Xžk) 

Sestava Čkyně: Holfeld – Duka, Turek, Chalupa, Martan – Pinke(75.Toman), Král, Vondrášek, Provod L.(46.Fl ischmann)  – Provod R.(83.Uhlíř), Kuneš.

Záblatí: Oba soupeři sobotního střetnutí měli po 2.kolech shodně po jednom bodu. Domácí Sokol, nováček krajské I.B třídy, však na ex-krajský tým ze Čkyně nestačil a mohl být po závěrečném hvizdu rád, že utkání neskončilo větším brankovým rozdílem. Čkyňští totiž do zápasu vlétly jako uragán a v první čtvrthodině si vypracovali dvou brankový náskok a další tři golové šance, včetně nastřelené tyčky.

Již ve 2. minutě centroval z přímého kopu hostující kapitán Král, Kuneš však zařízení netrefil. O dvě minuty později střílel z dalšího přímého kopu Pinke, domácí brankář Pakeš byl však proti. V 5.minutě už se hosté radovali, to když hostující Král byl dostatečně důrazný před Pakešem a dotlačil míč až do branky – 0:1. V 11. minutě dobře vypálíl z 30 metrů Turek, Pakeš byl však připraven. O tři minuty později se opět radovali hosté, když po rohovém kopu našel Král Kuneše, ten placírkou chladnokrevně zavěsil – 0:2. V minutě šestnácté kopali hosté další slibný přímý kop, Kuneš však nastřelil jen tyč! Po pětadvaceti minutách přišla první šance domácích, Sarauer však nemířil přesně. O tři minuty později už byl domácí Sarauer přesnější, když dostal míč do běhu a tváří v tvář Holfelda přehodil – 1:2. Hosté se však se snížení brzy oklepali a v minutě devětadvacáté střílel z voleje dobře hrající Kuneš po centru Pinkeho těsně vedle. Při domácích stáli všichni svatí, běžela 34.minuta, Kuneš, kterého bylo plné hřiště, vybojoval balon u lajny, náherně našel ve vápně Vondráška, který nepochopitelně v zakončení z metru selhal, když trefil padajícího brankáře! O tři minuty později si domácí opět mohli oddychnout, Robert Provod utekl všem a řítil se sám na bránu – nedal. První poločas tedy patřil jednoznačně hostům ze Čkyně až na pár ojedinělých akcích domácích.

 

Ten druhý začal klidněji než ten předchozí. Zajímavá situace se odehrála v 58.minutě kdy domácí Vincenec uviděl podruhé žlutou kartu a musel předčasně otestovat, jestli ve sprše teče teplá. V 66.minutě ztichl celý stadion, Fleischmann dostal skákavý balon, napálil jej z 30 metrů a možná jeho životní střela zaplula od spojnice do branky – nádherný fotbalový okamžik – 1:3. V 70.minutě pálil hostující Král, Pakeš byl však dobře připravený. O pět minut později se souboj opakoval z podobného místa, Král však mířil těsně vedle tyče. V poslední desetiminutovce se odehrálí ještě čtyři šance, první z nich měli hosté, Král po rohu tečoval Chalupovi, ten však z blízka selhal. V 84.minutě měli asi největší šanci domácí, střídající Halounek se řítil sám na Holfelda, ten mu zmenšil dobrý výběhem střelecký uhel a domácí hráče vychytal. O minutu pozdějí pálil Sarauer nad a to bylo od domácích vše. Poslední akce zápasu bylo golová, Král byl dostatečně důrazný na lajně, vybojoval pro sebe míč, prošel až do vápna a přehodil Pakeše – 1:4. Hosté si tedy mohli v zápase z chutí zastřílet a porazit domácí větším brankovým rozdílem. 

Text: Patrik Krull

Foto: Zdeněk Formánek

{gallery}ckyne/2013/zari_2013/zablatickyne/{/gallery}