Aktualizováno: Sportovní víkend 31.8. – 1.9.

OP. Muži  Volary – Vimperk B 9:0 (5:0) rozhodčí: Harvalík

Branky: Svěchota 5, Iliev R. 3, Pospíšil
Sestava: Wagner – Kavan, Čejka P., Pechlát, Koubek – Čech, Uhříček, Pankratz, Sýs M. – Hrubý, Klimek

Hodnocení trenéra Jaroslava Koubka:
“Z naší strany se jednalo o zcela nepovedené utkání z čehož také pramení konečný výsledek. Dělali jsme spoustu chyb, ke kterým nás donutila kvalita soupeře. Bohužel nás domácí přehráli o dvě třídy, je třeba si z toho vzít ponaučení. Celý tým musí zvednout hlavu, na drtivou porážku z Volar zapomenout a vše napravit hned v příštím kole, kde nás čeká další těžký soupeř a to SK Vacov “B”.

{gallery}vimperk/2013/zari/volaryvimperk/{/gallery} 

 

Starší žáci:

Šumavan Vimperk- Slavoj Volyně 15-0   (4-0)  Rozhodčí: Mráz M.

góly :  Placek V. 4 , Kadlec D., Frček L. 3,Koubek J. 2,  Schwamberger T., Matoušek V.,   Uhlík M.

sestava: Král D.-Rod.,Kadlec D.,Formánek J.- Chval  Z.,Červený D.,Frček    L.,Schwamberger T.,Koubek J.- Placek V.,  Matoušek v.

střídali : Uhlík M.,Koloušek T.

Trenér: Jiří Formánek

Od začátku utkání jsme si vytvořili jasnou převahu na hřišti.První  poločas skončil naším vedením 4-0  jenom díky tomu ,že jsme si počínali  špatně v koncovce a některé akce řešili i velmi lajdácky.Ve druhém poločase jsme ještě více hru zjednodušili ,začali více využívat  krajní hráče a vyvarovali chyb v koncovce.Konečné skóre ještě neodpovídá dění na  hříšti,ale i tak můžeme být spokojeni.V dalším utkání nás čeká zápas ve Vodňanech, což bude naše první větší  prověrka.

 {gallery}vimperk/2013/zari/vimperkvolynest/{/gallery} 

 

Mladší žáci:

Šumavan Vimperk – Slavoj Volyně 15:1 (8:0)

 

Branky: Vlček 5, Koloušek 4, Červený 3, Rod, Uhlík,  Uhříček – Hrubeš

Sestava: Uhříček, Vrábel, Uhlík, Zahradník, Koloušek, Červený, Rod, Vlček, Děd

Střídali: Formánek, Matoušek V.

Hodnocení trenéra Lukáše Sýse:

„Soupeře jsme jednoznačně přehráli kombinační hrou a pohybem. Kluci hráli s chutí a naplno celé utkání. Všichni zaslouží pochvalu. Brankář Uhříček sice neměl moc práce, ale zato ukázal, že umí hrát dobře nohama a hrál tedy takového třetího obránce. Zezadu vše řídil zkušený Uhlík, který si dirigoval dobře hrající Vrábela se Zahradníkem. Naše záloha (Rod, Červený, Koloušek) fungovala bez chyby a díky tomu jsme měli rychlí přechod do útoku, kde se zadařilo Vlčkovi, který v utkání vstřelil pět gólů. Musím vyzdvihnout výkon Tomáše Děda (r. 2003), který už druhé utkání v řadě podal výborný výkon. K dalšímu utkání zajíždíme do Vodňan, tam už to bude asi o něčem jiném, ale přesto věřím, že naši svěřenci nepoleví v předváděných výkonech.

 {gallery}vimperk/2013/zari/vimperkvolyneml/{/gallery} 

Muži:

Šumavan Vimperk – Calofrit Borovany 5:1 (1:0)

Branky: 28. J. Málek, 62. L. Sýs, 78. J. Psutka, 82. J. Blahout, 87. J. Kurz – 57. M. Novotný Rozhodčí: Žemlička – Ťupa, Pávec  ŽK: 3:2

Střely na bránu 12:7, mimo 7:5, rohy 11:7, fauly 20:25. Diváků: 100.

Vimperk: J. Formánek – J. Kurz, L. Sýs, Sedláček, J. Psutka, J. Blahout, P. Vondrášek, O. Málek (M. Sýs), T. Topka (75. V. Pankratz), M. Císař (45. M. Klimek), J. Čech. 

Borovany: K. Pečenka – M. Džuba, B. Němec, V. Pileček, N. Bujnovský, A. Pilát, T. Vlček, P. Langer, M. Novotný, R. Malík, K. Kubíček, střídali: Broum, Dvořák, Bellovič, Faktor, Zach a Janeček.

Hodnocení trenérů Šumavanu:

Druhé domácí vítězství Šumavanu. Tentokrát jsme se ovšem na výhru hodně nadřeli. Pro Borovany možná příliš krutá porážka. Hosté se prezentovali velmi dobrou kombinační hrou a potvrdili, že Kaplici před týdnem hodně trápili.

 Začali jsme aktivně a do 15 minuty měli vést 2:0. Po gólu volal nájezd M. Císaře, ale Pečenka zachránil. Pak se probil do vápna po narážce s Vondráškem obránce J. Kurz a jen těsně minul hostující branku. Poté měl P. Vondrášek k dispozici dva trestňáky, ale míč letěl pokaždé jen těsně vedle pravé tyče. Po zpětné přihrávce se do míče z vápna opřel T. Topka, ale přestřelil. Ve 28. Min si dobře naběhl mezi obránce J. Kurz a prostřelil Pečenku 1:0. Pak ovšem do poločasu začali hrát pouze hosté. Dobře kombinovali ve středu hřiště, ale do vážnější akce se nedostali a tak poločas skončil 1:0. Do druhé půlky vstoupili znovu lépe hosté a zaslouženě vyrovnali M. Novotným v 57. minutě na 1:1. To domácí jakoby probudilo a za chvíli se opět měnilo skóre v náš prospěch. V 62. min se trefil L. Sýs, který potrestal chybu Pečenky, když po rohu neudržel míč a buldočí důraz L. Sýse slavil úspěch 2:1. V 78. min zahrával P. Vondrášek roh. Na ten si krásně naskočil J. Psutka a hlavičkou o zem nedal gólmanovi šanci 3:1. Další chybu udělal v 82. min hostující Němec, když si šlápl na míč a na branku se řítil J. Blahout 4:1. Nejhezčí akce zápasu a pro diváky přišla v 87. min po úniku O. Málka, když kličkou na levou stranu obešel gólmana, opět ho nechal doběhnout, z levé si přehodil míč na pravou, skluzem projel stoper a opět gólman a tak se v brance v té chvíli nacházeli 2 hráči Borovan a míč 5:1. Poté již mohla propuknout radost z výhry. Vysoké vítězství, ale hráči Borovan předvedli sympatický výkon.

Pro zranění chyběli: M. Šíp, L. Frk, M. Janda, L. Havlan, J. Děd ml, J. Čejka

 

 

{gallery}vimperk/2013/zari/vimperkborovany/{/gallery}

 

 

foto a text: Zdeněk Formánek