Bikeři získali světové uznání

Další výborná sezóna cyklistů, studentů Sportovního gymnázia a Gymnázia Vimperk končí. Tým, v němž několik jedinců letos vyniklo na světové úrovni, sčítá úspěchy. A že jich v letošní sezóně nebylo málo! Nejen svým městům, ale i české  juniorské cyklistice získali mezinárodní uznání a už teď se ví, že není radno je na trati jako soupeře podcenit. Málokteré (jestli vůbec nějaké) podobné město se může pochlubit tak exkluzivním týmem, který za svou poctivou práci zaslouží maximální uznání a podporu.

 

Velké díky patří Jiřímu Lutovskému a Vojtěchu Huříkovi, kteří mají borce na starosti a vytváří jim výborné podmínky. Někteří bikeři výborně reprezentovali město Vimperk a Gymnázium Vimperk, a to nejen doma, ale i ve světě.

DSC 0097

Jiří Lutovský

 

DSC 0169

Vojtěch Huřík

 

Sezóna cyklistů, studentů SG a Gymnázia Vimperk končí

Do začátku října čeká naše studenty – cyklisty ještě několik závodů a pak, na chvilku, nastane období zaslouženého odpočinku a regenerace po dlouhém půlroce náročných tréninků a závodění. Jak se našim borcům dařilo?

 

Všichni závodili v týmu Česká spořitelna Specialized junior MTB a jsou členy vimperského BIKE klubu.

Mezi nejlepší závodníky týmu se jednoznačně řadili Jan Vastl/ student 2. ročníku SG/ a Martin Stošek / student 4. ročníku SG/, oba reprezentanti ČR. 

 

Jan Vastl se stal Mistrem ČR v závodě na horských kolech, přivezl si bronz z ME ze štafet, dokázal zvítězit ve světovém poháru v Andoře a skončil pátý na MS v Jihoafrické republice, 11 sekund za bronzovou medailí.

Martin Stošek, prvním rokem v kategorii muži, dokázal vybojovat prvenství v celkovém pořadí v českém poháru v závodech na horských kolech / v absolutním pořadí mezi muži, ELITE byl pátý/. Získal dvakrát bronz na MČR v závodech na horských kolech.

Velmi dobré výsledky měl i sportovní všeuměl Luděk Šeller, také reprezentant ČR. Stal se Mistrem ČR ve sprintu na horských kolech a skončil celkově pátý v českém poháru v závodech na MTB. Ve sprintu byl úspěšný na MČR i další student SG, Zdeněk Jílek, který zde vybojoval bronz. Celkově třetí se v českém poháru umístil kadet, Petr Matějka. Do první desítky v celkovém pořadí ČP v kategorii junioři se zařadil svým devátým místem Jan Kovář.

DSC 0239

Tým ČS MTB

 

Velmi dobře si vedli i studenti Gymnázia Vimperk v žákovských kategoriích.

Tereza Sásková, starší žákyně, získala na MČR dvakrát zlatou medaili a zvítězila i v silniční časovce dvojic. Tereza Řezníková se ve stejné kategorii stala Mistryní ČR v silniční časovce jednotlivců a v časovce dvojic a získala bronz na MČR v závodech na horských kolech. Samuel Jirouš vybojoval stříbrnou medaili na MČR v závodech na MTB a včera na českém poháru v Boskovicích přijel do cíle druhý. 

 

Jan Vastl ve třech světových pohárech skončil na předních příčkách v závodech v horských kolech ( 5 , 3, 1 ).  O víkendu Jana Vastla čeká finále světového poháru v Norsku a má předpoklady, že se umístí na stupních vítězů. Držme mu všichni palce!!

Vastl

Jan Vastl

 

Děkujeme našim studentům za vzornou reprezentaci školy i města Vimperk.

Zde se můžete podívat na záznam české televize MS horských kol 2013 v Jihoafrické republice kde jeli Jan Vastl, Kateřina Nash a Tereza Huříková.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10110938667-cyklistika/313297374000016/

 

 V. Huřík a Z. Formánek