Šampion Jan Vast je zpět z Norska

Další výborný výsledek přivezl Jan Vastl z Norska a už teď se těší na novou sezónu 2014, kdy pojede v U23!

sp-hafjell-juniori-vastl

 

Jak se ti jelo v Norsku na trati náročné díky počasí?

Trat byla jedna z nejnáročnějších v sezoně a když začalo ještě den před závodem pršet, tak jsem si řikal, že to bude hodně těžké, ale nebál jsem se toho, protože mně nějak bahno nevadí. V prvním kole se mi jelo dobře, tak jsem to zkusil a držel si náskok okolo 30 vteřin, ale pak mi dvakrát spadl řetěz a šlo to špatně nahodit, takže jsem tím dost ztratil. V závěru jsem už neměl dostatek sil dojet vítězného Carstensena.

 

Jsi spokojený s výsledkem z Norska?

Jel jsem do Norska s tím že chci vyhrát, ale určitě nejsem zklamaný. Na trati jsem nechal všechno a umístění na bedně je super!

 

Viděl jsi závod Jardy Kulhavého a  co říkáš na závěr 2 km, jak dojel?

Jardy závod jsem samozřejmě viděl a moc jsem mu přál aby vyhrál, protože neměl zrovna sezónu jak by si představoval a v Norsku byl jasně ze všech nejsilnější. A v tom závěru to jenom potvrdil.

 

Jak hodnotíš celý tvůj cyklistický rok?

S takovými výsledky jsem ani nepočítal a jsem rád že jsem neměl žádný velký výkonnostní ani zdravotní výpadek v sezóně. Podařilo se mi vyhrát Světový pohár, obhájit MČR, 5. místo na MS. Takže myslím že můžu být spokojený.

1185828 710944768920475 692281890 n

Co máš teď v plánu? Bude už odpočinek?

O víkendu pojedu ČP na silnici v Praze, potom si ještě objedu dva cyklokrosy a dam si volno a začnu přípravu na novou sezónu.

 

Jak se těšíš na příští rok, když přejdeš do U23?

Vím, že to bude hodně těžké, v zimě musím něco přidat na objemech, protože závody budou delší a budu závodit s kluky, kteří jsou o 4 roky starší. Těším se a věřím, že se tady dokážu taky prosadit!

 

Jaká byla cesta zpět do České Rebubliky?

Z Norska jsme jeli do ČR autem a bylo to něco kolem osmnácti hodin, z Dánska jsme jeli trajektem do Německa. Vyjeli jsme hned po závodě, takže to bylo dost náročné.

 

Honzo díky a ať se ti daří…

text: Zdeněk Formánek

foto: Michal Červený