Ohlédnutí za skautskými tábory

gabr-ohen

Ačkoliv je už polovina září a školní výuka postupně nabírá na obrátkách , pojďme si ještě na malou chvilku připomenout bezstarostný prázdninový čas, pojďme se vrátit do míst, kde voda tiše zpívá a obloha je modravá. Je čas na ohlédnutí za letošními tábory skautského střediska Vydří stopa Sušice.

I v letošním roce se konal tábory jako vyvrcholení celoroční práce skautských oddílů. Ve čtyřech turnusech se na nich vystřídalo více než 110 účastníků. Kromě běžné a každodenní činnosti nutné pro život v přírodě byl každý z táborů provázen příběhem, který dodal i běžným hrám nádech tajemství a dobrodružství.

med skok

 

A tak chlapci z oddílu Vládců vzduchu pátrali po tajemném bronzovém pokladě.

Pro světlušky a vlčata z oddílů Studánka a Stopaři a pro děvčata z oddílu Duha se tábor stal Londýnem, kde spolu se Sherlockem Holmesem pátrali po ukradených klenotech.

Hartmanické Gabrety změnily svůj tábor na nefalšovanou bradavickou Školu čar a kouzel, kde každý mohl nahlédnout do tajů magie a získat netušené schopnosti.

Kašperskohorští Medvědi zase putovali stezkou indiánů a stopařů za tajemstvím poznání Lesní moudrosti – Woodcraftu.

vv  - skup

A když byly všechny boje dobojovány, poklad nalezen, magické artefakty získány a byl čas odjet domů, zůstaly všem krásné vzpomínky na společně prožité chvíle a snad i získané nové dovednosti a zkušenosti.

gabr - hra

med. - táb

vv  ohen

med- skup

text: doc

foto: Petra Divišová, Tomáš Mašek, Helena Švecová