policie

Ukradení kapři, kontroly mládeže i dopravní akce

Nejen to zaměstnávalo policisty Klatovska v uplynulých několika dnech:

 

SUŠICE: Řídil pod vlivem – v pátek 20. září před druhou hodinou ranní policisté kontrolovali na ulici Pražská řidiče ve věku 39 let z obce u Rakovníka. Muž se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 0,93 a opakovaně 0,86 promile alkoholu. Dále bylo zjištěno, že muž má zadržený řidičský průkaz, proto mu bylo vysloveno podezření ze spáchání přestupku, který byl předán příslušnému správním orgánu k dalšímu šetření.

 

KLATOVY: Vypustil rybník, kapry ukradl – v noci ze soboty na neděli neznámý pachatel z chovného rybníku u Klatov vypustil vodu a odcizil 200 kg ryb. Poškozené společnosti vznikla škoda 12 200 Kč. Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu pytláctví.

 

NÝRSKO, JANOVICE, KOLINEC: Kontroly mládeže – dvě preventivní akce na podávání alkoholu osobám mladším 18 let proběhly o tomto víkendu. 

V Nýrsku a v Janovicích nad Úhlavou v pátek 20. září v nočních hodinách policisté z Obvodního oddělení Nýrsko kontrolovali šest restauračních zařízení, policisté z OO Kolinec kontrolovali v noci ze soboty na neděli na svém teritoriu také šest restaurací.

Při kontrolních akcích nebylo zjištěno žádné porušení zákona při podávání alkoholických nápojů, ani nedovolená hra na výherních automatech.

 

KLATOVSKO: Dopravní akce zaměřená na řidiče, kteří před jízdou užili návykové látky proběhla v noci z pátku 20. září od 23.00 hodin do soboty 21. září do 3.00 hodin. Policisté se zaměřili na kontrolu řidičů, kteří před jízdou požívali návykové látky. Do akce bylo zapojeno 12 policistů, kteří zjistili 5 přestupků a uložili blokové pokuty ve výši 600 Kč. V rámci kontrol byl zjištěn jeden řidič pod vlivem alkoholu.

 

HORAŽĎOVICE: Slovní i fyzické napadení – v agendě policie je stále případ nebezpečného vyhrožování, kterého se dopustil 25letý cizinec v Horažďovicích začátkem měsíce. Slovně a poté i fyzicky napadl svou manželku, která musela být poté ošetřena u lékaře. Muž převzal ve zkráceném přípravném řízení sdělení podezření z přečinu nebezpečné vyhrožování.

 

-as, p cr-