Družinu ovládli piráti

Že by se piráti dostali i do školy? Oni už tam byli od 2. září! Tedy ne v podobě pirátů, ale prvňáčků, kteří letos zahájili svou “velkou školu”. Školní družina Pampeliška  v ZŠ Lerchova jim hned od začátku připravuje  pestrý program, aby se v družině nenudili a  snáze si v kolektivu nových kamarádů zvykli na všechno nové.

 

pirati1

 

Prostě “škola hrou” platí i pro družinu. V úterý se   školní útroby jen hemžily  pirátským osazenstvem, které  nic nenechalo náhodě a řádně se vybavilo vším potřebným, koráby i mořskými tvory a věnovalo se tomu, co obvykle piráti (kromě přepadávání lodí dělají. Nechyběly soutěže v rybolovu, skládání mapy pokladů, trénink v namotávání kotvy, výroba pirátských čelenek. Ty ozdobily hlavy pirátů při výpravě za pokladem.

 

pirati20

 

 

Helena Pojarová Tesařová a Renata Švarcová, vychovatelky ŠD Pampeliška, mají nápadů na zábavu pro děti dost  a dost. A samozřejmě si to s nimi užívají v podobných rolích, takže je můžete potkat nejen jako pirátské velitelky, ale třeba jako mořské víly nebo jiné pohádkové postavy.

 

Výprava za pirátským pokladem  byla opravdu veselá.

„ My piráti slizcí jak úhoři – johohó ,  na korábu plujeme po moři – johohó ,                                      

dle tajné mapy poklad najdeme – johohó , dukáty a zlato si vezmeme – johohó !! “

Odhodlaná píseň malých pirátů  se nesla ulicemi Sušice od Lerchovky až k lesu, kde na děti čekalo mnoho úkolů s cílem prověřit jejich pirátské schopnost – skok  na koráb, přesnou mušku, dobrou paměť i znalosti mořských živočichů.

Všichni piráti se  pečlivě připravovali a tak uspěli do jednoho. I proto se jim nakonec podařilo najít sladký poklad, na kterém si cestou  zpět do školy pochutnávali.

 

pirati26

A kam se vydají příště? Nechte se překvapit, určitě je poznáte, až je potkáte…

-red,sd-

Další  záběry, tajně pořízené z pirátského řádění, najdete ve FOTOGALERII.