Šumava je jen jedna

Šumavská Bučina se o víkendu stala dějištěm  křtu knižní prvotiny populárního moderátora a milovníka cyklistiky, autora televizních Cyklotoulek Michala Jančaříka, kterou věnoval právě Šumavě. S příznačným názvem “Na kole s Michalem Jančaříkem – Šumava” ji pokřtil právě  zde před hotelem Alpská Vyhlídka, za přítomnosti šumavských starostů a ředitele národního parku, který se stal jedním z kmotrů nové publikace.

dsc04487

Michal Jančařík procestoval  mnoho zemí, ale evidentně mu svou jedinečností učarovala právě Šumava. Není divu – ti kteří ji alespoň trochu znají, mu dají za pravdu, že jinde takové kouzlo nenajdete… Vzpomínal i na to, že na Šumavě prožil vždy ty nejhezčí chvíle, naučil se tu lyžovat i tábořit.

Po křtu se Michal Jančařík a ředitel NP a CHKO Šumava, který je partnerem knihy, Jiřím Mánkem,  vydali na projížďku z Bučiny na Františkov.

 

V šumavském cykloprůvodci Michala Jančaříka najdete 635 kilometrů na 13 trasách, vydáte se na nejhezčí místa – například Modravu, Kvildu, Srní.

„Zrekonstruoval jsem některé části svých pořadů, nebo jsem pátral v paměti po mých oblíbených projetých trasách, kam sám jezdím s kamarády,“ dodal Michal Jančařík.

Chcete vědět kudy vás oblíbený moderátor povede? Pořiďte si  jeho cyklotoulky v papírové podobě – publikace je k dostání ve všech Informačních střediscích parku.

{gallery}vimperk/2013/zari/na_kole_jancarik/{/gallery}

– red, pp, nps-