V housce našla zapečený drát

Také už jste narazili v potravinách na něco co tam nepatří? Lidskému tělu bezesporu železo prospívá, otázkou ovšem je, v jaké míře a hlavně formě. Určitě ne v takové, jakou našla devítiletá dcera našeho čtenáře v housce, kterou si včera odpoledne přinesli domů z vimperského Tesca.

 

dsc 0004

 

dsc 0005

 

“Naštěstí dcera kousky pečiva odlamovala, takže drát viděla dřív než do něj kousla, nebo ho mohla spolknout. Dospělému by se to mohlo stát snadno,”popisuje čtenář, který si nepřeje být jmenován.

“Housku jsem vzal a šel s ní zpět do  obchodu. Upřímně, čekal jsem že se budou vymlouvat, nebo tvrdit že jsme pečivo nekoupili tam, ale  byl jsem hodně mile překvapený. Paní vedoucí mě vyslechla,  pečivo s drátem si ode mě vzala s tím, že to bude řešit s dodavatelem, omluvila se mi a nabídla vrácení peněz. Opravdu jednání na úrovni, i proto doufám, že tohle byl ojedinělý případ a že už se to nestane  ani v Tescu, ani nikde jinde” dodal.

 

Veducí vimperského Tesca, Anetu Demele, jsme telefonicky kontaktovali a zeptali se, jak “drátěné pečivo” skončilo.

“Housku jsem si od pána vzala, nafotila a kontaktovala dodavatele.  Samozřejmě jsem se zákazníkovi omluvila s tím, že vina není na naší straně, ale s dodavatelem toto řešit budeme. Nabídla jsem mu výměnu zboží nebo vrácení peněz. I ze strany strakonické společnosti, která nám pečivo dodává, proběhlo  vzápětí jednání velmi korektně, nechali si poslat fotografie a přislíbili, že dnes do prodejny  pro  toto pečivo přijede kvalitář, aby bylo možné zjistit, jak se drát do housky dostal. Jestli je to  část ze stroje nebo zařízení, nebo se tam mohl dostat jinou cestou,” uvedla vedoucí.

Ano, občas se stávají i takové věci a jsme rádi, že drát neskončil někomu v žaludku. Samozřejmě je to nepříjemná situace pro všechny zúčastněné, ale na druhou stranu je třeba pochválit jednání všech osob – klidného zákazníka, vstřícné vedoucí, která neváhala převzít odpovědnost za zboží které obchod prodává (není to až taková samozřejmost, jak by se na první pohled mohlo zdát), a nakonec i dodavatele, který přislíbil záležitost rychle prověřit a  přijmout opatření.

Doufejme, že se na způsob, kterým se drát do pečiva dostal, přijde a nebude se  tato, nebo podobná, situace opakovat.

-as-