Čkyně pluje tabulkou vzhůru

Čkyně pluje tabulkou vzhůru:

Čkyně: V sobotním sychravém odpoledni hostila domácí Čkyně hráče z Poříčí, domácí nečekalo nic lehkého a nutno podotknout že hosté jim byli ze začátku druhého poločasu víc než vyrovnaným soupeřem. Domácí zejména v druhé půli podržel brankář Holfeld, který chytil čtyři tutové šance, včetně penalty.

Již ve 3.minutě si vytvořil dobrou pozici pro střelbu hostující Šrámek, z vápna však minul. V 10.minutě měli už hosté daleko vážnější šanci, po chybách ve středu hřiště prošel Křiváček až do vápna a z malého nastřelil tyč domácí branky. Že staré dobré pořekadlo nedáš – dostaneš platí, potvrdili domácí borci když v 11.minutě, Pinke se po lajně prodral do ideální pozice na centr a našel jím ve vápně Lukáše Provoda, který poslal nekompromisně balon hlavou k tyči – 1:0. Bežela 20.minuta když si dobrou šanci vytvořili domácí, Kuneš našel centrem Vondráška toho však z uhlu vychytal Landa, z následného rohového kopu nebylo také nic – Provod mířil hlavou nepřesně. O čtyři minuty později se však už domácí mohli radovat podruhé, po rychle zahraném autu Uhlíře na Vondráška na utočné polovině hostů našel druhý jmenovaný na hranici malého vápna Kuneše který hlavou za pomocí brankáře Landy zvýšil brankový náskok domácích – 2:0. Ve 32.minutě unikl hostující obrané Král, přihrál Kunešovi a ten jen těsně minil branku. O šest minut později střilel z 30m Vondrášek a jeho dobré střele chyběli jen centimetry. Bežela 42.minuty když se domácí kapitán Král řítil sám na brankáře, jeho plány mu však překazil poříčský Šrámek, který ho těsně před vápnem fauloval, vyfasoval žlutou kartu a domácím se tak naskytla další dobrá příležitost navýšit vedení, míč si postavil Pinke, jeho střelu Landa neudržel a Lukáš Provod pohodlně navyšoval vedení svým druhým golem v utkání – 3:0. V poslední minutě prvního dějství se na domácí branku řítili Pinke s Lukášem Provodem, první jmenovaný předložil Provodovi před prázdnou branku nabídku k hattricku, ze zadu ho ale atakoval hostující stoper, píšťalka sudího zůstala však němá. 

DSC 0128

Lukáš Provod se blýsknul dvěmi brankami

 

Do druhého poločasu vstoupili aktivně domácí když závar před brankou nedokázali proměnit svými střelami Lukáš Provod, Uhlíř a ani Pinke. Poté převzali režii zápasu hosté kteří domácí hodnou chvíli přehrávali. V 62.minutě se vyznamenal Holfeld když z melého vápna chtil střelu z voleje od Brabce. O tři minuty později šel sám na branku Křiváček, proti dobře chytajícímu Holfeldovi neproměnil svou šanci. Za další tři minuty kopali hosté po faulu Vondráška ve vápně penaltu, míč si postavil Podskalský, Holfeld však jeho střelu k tyči vyrazil na roh! V 73.minutě se o slovo přihlásili opět hosté, po faulu na rohu vápna centroval z přímého kopu do vápna Pinke, našel hlavu Kuneše a ten přesně o tyč zvyšoval – 4:0. O pět minut později mohl po uniku dát nepopulárního „bůra“ hostům Gerold, Landa však dobře vychytal jeho i dorážejícího Kuneše. V 81.minutě střílel z uhlu nad Kovanda a hned po výkopu vybídli domácí k samostatnému nájezdu Krále, ten chtěl brankáře přehodit, přehnal to však s razancí svého dloubáku. V poslední minutě šel sám na brankáře opět Král, vstřelit branku v tomto utkání mu však nebylo přáno. Domácí tedy mohli být spokojení zejména s produktivitou z prvního dějství.   

DSC 0122

Michal Kuneš stále ukazuje že fotbal hrát umí.

 

Sk Čkyně – T.J. Otavan Poříčí 4:0 (3:0)

Branky: 11. a 42.min L.Provod, 24. a 73.min Kuneš

V 68.minutě chytil Holfeld hostujícímu Podskalskému penaltu !

ŽK: L.Provod a Vondrášek – Hanzlík 

Rozhodčí: Ovčáček – Zabilka, Heinzel 

Diváků: 80

Sestava Čkyně: Holfeld – Martan (79.Blaschko), Turek ml., Robert Provod, Duka – Pinke, Král, Vondrášek, Lukáš Provod (75.Toman) – Uhlíř (55.Gerold), Kuneš.

Připravil: Patrik Krull