mpilustr

Relativně klidný začátek

Relativně klidný začátek října měli strážníci MP Vimperk. V rámci běžné činnosti ochrany majetku, bezpečí a veřejného pořádku řešili, od prvního do čtvrtého říjnového dne, například tyto případy:

úterý 1. 10.
– na služebnu oznámil muž, že garáž u autoservisu Jamra Kia Motors má poškozené dveře. Hlídka místo nafotila a telefonicky vyrozuměla majitele garáže.

– zaběhnutého psa oznámila žena v podvečerních hodinách – bernský salašnický pes se ztratil v místech pod Zlatou stezkou. Zhruba o půl hodiny později se ozvala paní ze Sklářů, že právě tam se pes potuluje. Strážníci o tom vyrozuměli majitelku.

středa 2. 10.
– strážníci krátce po poledni opravili parkovací automat v ulici Pivovarská na proti pizzerii Marco
– napadení psem přišla oznámit osobně na služebnu žena kolem půl šesté večer. To se ovšem odehrálo už v červenci, kdy žena byla při venčení svého psa napadena a pokousána jiným psem. Následně byla ošetřena na chirurgické ambulanci nemocnice Prachatice. Majitelkou psa, který jmenovanou napadl, je žena bydlící ve Vimperku. Pes byl vyšetřen na veterinární stanici, pokousaná žena potvrzení o vyšetření psa zanechala na chirurgické ambulanci v prachatické nemocnici. Svědkem události byl přítel ženy. Městská policie případ předala k vyřízení správnímu orgánu.

čtvrtek 3. 10.
– krátce po poledni zazvonil na služebně MP telefon. Na druhém konci muž oznamoval, že za řekou na zahrádkách, v ul. Pasovská dochází k rabování železa. Hlídka vyjela na místo, ale zjistila, že se nejedná o trestnou činnost, ale o čištění Volyňky od šrotu. Protiprávní jednání na místě nezjistila.

pátek 4. 10.
– sraženu srnu v místech U Sloupů nahlásil projíždějící řidič ráno kolem sedmé. MP informaci předala dále a srna byla odklizena. Dopravní nehoda v těchto místech hlášená nebyla

– ve čtvrt na jedenáct dopoledne se v ul. Nad stadionem rozjelo vozidlo bez řidiče. Nahlásila to žena, která událost viděla. Vůz naštěstí nikoho nezranil, ani nezpůsobil škody, ale zablokoval komunikaci. Hlídka zjistila majitele, kterého o celé situaci vyrozuměla a který si vozidlo přeparkoval a zajistil.

-mp-