Aktualizováno: Sportovní víkend 5.10. – 6.10.

KP. Basketbal

Spartak Kaplice – Bk Vimperk 85:60  (27:17, 45:34, 65:50)

K prvnímu soutěžnímu zápasu zavítal Bk Vimperk na půdu Spartaku Kaplice. K utkání dorazil s několika změnami oproti loňskému roku. První změna nastala na postu trenéra, kde zaneprázdněného J.Heřtu vystřídal dlouholetý hráč Bk Vimperk, Václav Kautman. Další změnou bylo složení základní pětky, která nastupovala do začátku zápasu. Z osobních důvodů skončil M.Matyk a k dispozici nebyl ani první rozehrávač M.Susol, který ale už bude k dispozici v následujícím domácím zápase. 

Od první čtvrtiny bylo hned patrné, jakým směrem se bude ubírat hra Kaplice, které nastoupila pouze v sedmi hráčích. Taktika byla jasná, najít volného spoluhráče, který má dostatek času vystřelit připravenou „trojku“. Ke vší smůle vimperských hráčů, byla jejich efektivita víc jak výborná. Jen za první čtvrtinu zatížili konto Vimperka šesti úspěšnými střelami za tři body a rázem utekli do dvouciferného vedení. Když se Vimperk v dalších částech zápasu nadechl ke snížení skóre, okamžitou odpovědí byla další úspěšná tříbodová střela Kaplice a tím si domácí nepřipustili žádné komplikace. Ve čtvrté čtvrtině už se prakticky o nic nehrálo a odevzdaný tým Vimperka už prakticky na palubovce neexistoval.

Jediným pozitivem může být začlenění nového mladého hráče do sestavy – tím byl J.Koudelka. Negativ se najde určitě více, ale mezi ty hlavní patří především pomalý přechod na útočnou polovinu a trápení se při střelbě z delší vzdálenosti. Což dokazuje úspěšnost střelby za tři body, která byla 0/13. Oproti Kaplici, která dala jedenáct trojkových pokusů. A asi největším problémem byl počet ztrát, který Vimperk za zápas vyrobil.

Střelci Vimperka: J.Hodina 16, F. Doule 12, M. Sitar 10, R.Klímek 8, K. Vácha 6, P.Lukáš a M.Gála po 4

Lions J.Hradec “C“ – Bk Vimperk 77:70  (20:14, 43:30,60:53)

Následujícího dne odjel Vimperk na palubovku J.Hradce. Domácí tým byl složený především z mladých hráčů, kteří jsou velmi dobře fyzicky vybaveni a většina z nich má i druholigové zkušenosti. Hned na začátku zápasu bylo jasné, že Vimperk si bude muset dávat velký pozor převážně na doskoku pod vlastním košem a na seběhnutí hradeckých hráčů přímo pod koš. Oproti sobotnímu zápasu si vimperští hráči počínali v útoku lépe, ale měli problém na obranné polovině. Oproti Kaplici, Hradečtí chodili více do koše, využívali své výškové převahy k útočným doskokům a díky tomu si připravovali druhé šance na vstřelení koše. Vypracovávali si od začátku utkání mírné vedení, které narostlo v poločase na třináct bodů. Ke konci třetí čtvrtiny hostující tým snížil na pouhý bod a domácí se museli začít obávat, bohužel pro Vimperk, Hradečtí v poslední minutě třetí čtvrtiny trefili dva trojkové pokusy a znovu utekli a to na rozdíl sedmi bodů. Poslední čtvrtina nabídla přetahovanou pod oběma koši, kdy na každý koš jednoho týmu, dokázal soupeř vzápětí odpověď.

Vimperk tedy odešel poražen i ve druhém zápase sezony, ale především výkon ve druhém zápase na hřišti J.Hradce přinesl víc pozitiv do týmu, než zápas v Kaplici.

Střelci : F.Doule 19, R.Klímek 12, J. Hodina a M.Gala po 10, M.Sitár 8, P.Lukáš 7, K.Vácha 4

Mini Přípravka:

U-6 (ROČNÍK 2007)

 

TATRAN PRACHATICE – TJ ŠUMAVAN VIMPERK 6:7

 

Branky: 3x Matheisl M.,2x Krejsa T., 2x Pixa M.

 

Sestava: Pixa M.,Matheisl M.,Tesař A.,Kryštof R.,Kliment P., Eigner L., Procházka D., Kunc J., Krejsa T.

 

Trenéři: Jiří Pixa, Aleš Eigner

 

Hodnocení trenérů: „Za dnešní výkon musíme kluky pochválit. Předvedli některé pohledné akce a hráli jako jeden tým.“

 

U-5, U-4 (ročník 2008, 2009)

 

TJ ŠUMAVAN VIMPERK- FK JUNIOR STRAKONICE 0:9

 

Sestava: Kryštof R., Havlan V., Košnař D., Vondrášek T., Uhlík D., Karvan J., Vinš D., Voldřichová A., Sýsová S., Kubašta F.

 

Trenéři: Jiří Košnař, Petr Vondrášek

 

Hodnocení trenérů: Jednoznačný zápas, ve kterém Strakonice rozhodly především po fyzické a individuální kvalitě některých hráčů. U nás se někteří věnovali především věcem okolo, jenom ne fotbalu ale to je v tomto věku normální a pokusíme se to v dalších trénincích a zápasech zlepšit.

 

Lední hokej junioři:

 

HC Vimperk – Milevsko 5:4 (2:1,1:3,2:0)

Branky Vimperka:8.a 57.Pešl,10. a 43.Bárta,30.Myslík

{gallery}vimperk/2013/rijen/juniori_vimperk_milevsko/{/gallery}

 

6. kolo starší přípravka:

 

TJ Šumavan VImperk “A” – SK Čkyně 11:2 (7:0)

 

branky: Jaroslav Uhlík 4, Marek Sova 2, Lukáš Sýs 2, Pavel Kubačka 2, Vít Štefan Sedlár – David Nezbeda 2

 

sestava: Malý, Markovec, Sýs, Sova, Sedlár, Kubačka, Uhlík

 

TJ Šumavan Vimperk “B” – FK Lažiště 17:3 (8:3)

 

branky: Petr Benda 5, Matyáš Novotný 5, Lukáš Krejčí 4, Lukáš Chalupa 2, Jan Bašta – Šimon Řehoř 3

 

sestava: Vrábel, Benda, Pergler, Chalupa, Bašta, Krejčí, Novotný, Hendrych

 

Hodnocení šéftrenéra mládeže Lukáše Sýse:

“Obě utkání se nám povedla na výbornou, kluci hráli hezký kombinační fotbal. K vidění bylo i plno technických dovedností. V utkání proti Čkyni bych vyzvedl výkony Uhlíka (r.2006), který vstřelil 4 branky. V týmu, který nastoupil proti Lažišti odehrál výborně Benda s Perglerem. Ostatní kluci zaslouží také jedničku za výkon. Velikou pochvalu zaslouží Nikolka Uhlíková, hráčka SK Čkyně, která klukům na hřišti předváděla, že ženy nepatří jen k plotně ;-) . Chtěl bych poděkovat zároveň jejímu bratrovi Michalovi, který zkušeně celé utkání proti Čkyni odřídil jako rozhodčí.”   

Okresní přebor starší přípravka – Vimperk 6.10.2013 od 10h

TJ Šumavan Vimperk “C” – Společenství TJ Zdíkov-TJ Stachy 12:2 (4:1)

 

Střelci: Petr Benda 4, Dominik Pergler 4, Jan Paletář 2, Adam Hodina, Marek Sova – Ondřej Stehlík, Jiří Vozandych

 

1.A Starší žáci

SK Vacov – Šumavan Vimperk 1:2 (1:2) 

góly:  Uhlík M., Koloušek T.

sestava:  Jaroš M . – Matoušek V., Kadlec  D.,Placek V..-Uhlík M.,Červený D.,Frček L.,Rod O.,Koubek J., Chval Z.- Koloušek  T

střídali:  Červený O., Zahradník J.

Sehráli jsme těžké utkání s velmi kvalitním soupeřem.Proto mě zisk 3 bodů  těší o to více.

Domácí začali náporem a po rohu se  v 8.minutě zaslouženě ujali  vedení.Nám se naštěstí povedlo hned v 10.min. vyrovnat po pěkné akci a technické  střele Michala Uhlíka.Tím jsme jejich nápor trošku utlumili a v 17.min. po  chladnokrevném zakončení Tomáše Kolouška jsme se ujali vedení.V prvním poločase  můžeme ještě litovat nevyužité nejhezčí akce celého zápasu kdy míč po střele  Tomáše vykopl domácí obránce z prázdné branky.

Ve druhém poločase to byl spíš boj a cenné vítězství jsme ubránili.

Za bojovnost a předvedený výkon pochvala pro všechny.

{gallery}vimperk/2013/rijen/zaci_vacov_vimperk/{/gallery}

 

Hokej: KP Dorostu

HC VIMPERK – HC KLATOVY 8 : 7 (2:1,4:4,2:2)

Bez jediného odehraného přátelského utkání vstoupili vimperští dorostenci do nového ročníku krajské ligy vítězstvím na domácím ledě, když přehráli soupeře z Klatov divokým skóre. Nesehranost v úvodu soutěže se projevila hlavně na domácích hráčích, kteří šťastně zvítězili více individuálními výkony než kolektivní hrou. Po vyhrané první třetině dovolili domácí svému soupeři v prostředním dějství srovnat hru i skóre, o které se oba soupeři přetahovali do konce utkání. Když už se v průběhu třetí třetiny při domácím tříbrankovém vedení zdálo, že si dorostenci vítězství pohlídají, zbytečnými chybami a vyloučeními dovolili soupeři se dvě minuty před koncem přiblížit na rozdíl jediné branky, ale naštěstí se klatovským v závěrečném náporu již vyrovnat nepodařilo, když je domácí nepustili ke hře bez brankáře. Vimperské mužstvo prošlo do nové sezóny citelnou obnovou a bude chvíli trvat, než si vše sedne. Výkony některých hráčů však naznačili, že pokud bude tým kompletní a budou chtít trenérům naslouchat, mohou staronoví dorostenci navázat na předešlé úspěchy v tého katagorii.

TJ Šumavan Vimperk “C” – Společenství TJ Zdíkov-TJ Stachy 12:2 (4:1)

branky: Petr Benda 4, Dominik Pergler 4, Jan Paletář 2, Adam Hodina, Marek Sova – Ondřej Stehlík, Jiří Vozandych

 

1.A muži

Vacov – TJ Šumavan Vimperk 1:1 (0:1) Branky: 71 G. Bujok – 45 O. Málek.

 

Vimperk: Formánek – J. Kurz L. Sýs (30. J. Děd ml.), Sedláček, J. Psutka, J.Blahout, M. Šíp, P. Vondrášek, M. Šíp, O. Málek (70. J. Čejka), M. Císař(80. T. Topka) 

 

Hodnocení trenérů Šumavanu:

Těžké venkovní derby, které jsme samozřejmě chtěli vyhrát. Motivace byla veliká, neboť statistika vzájemných utkání hovořila jasně pro Vacov. Ale v derby statistiky jsou na nic.Tentokrát jsme měli trochu více ze hry a vytvořili si do poločasu několik šancí, bohužel bez gólového efektu. Měli jsme i spoustu standardních situací, rohů, ale nemohli jsme se trefit. Bohužel ve 30. min se zranil L. Sýs, který si natrhl lýtkový sval a ze hřiště tak musel rovnou do nemocnice. Gól padl ve 45. min těsně před hvizdem rozhodčího, trefil se O. Málek. A tak se do šaten šlo za stavu 0:1. Druhý poločas domácí přidali na důraze. Vytvořili si spoustu rohů, standartních situací a ukázali nám, že to je jejich veliká zbraň. V 71. min zahrával trestný kop Švihel a zpoza vápna si zaběhl G.Bujok a vyrovnal na 1:1. Do konce utkání už gól nepadl, přestože náznaky určitých šancí tam byly. Samozřejmě emotivní utkání nakonec skončilo remízou a bez červené karty. Lukášovi přeju brzké uzdravení. Klukům děkuji za odmakané utkání.

 

KP.Hokej muži:

HC Vimperk – IHC Písek 4:9 (1:2, 2:3, 1:4)

Góly: 18. Hail (Lang), 23. Plouhar (TS), 26. Hail (Plouhar, Kouba), 56. Hail (Paule) – 6. D. Mazanec (Mošovský), 10. Jirků (Mošovský, Kořánek), 25. Volf (Burkoň), 30. Tajbl (Korous, Jungbauer), 38. Kořánek (O. Gába), 41. Mošovský (O. Gába), 46. Mošovský (D. Mazanec), 47. Javůrek (Řehoř), 58. Stropnický (Řehoř).

Rozhodčí: Mandrysz – Sýkora, Vondráček.

Vyloučení: 7:5, navíc Kouba (Vimperk) 10 minut.

Využití: 0:3.

V oslabení: 0:1.

{gallery}vimperk/2013/rijen/hokej_vimperk_pisek{/gallery}

 

text a foto: Zdeněk Formánek