policie

Drzost, která se hned tak nevidí

Řídil pod vlivem alkoholu, bez řidičáku a vezl kradené věci…

 

24letý výtečník z Klatovy ukradl železo, které vezl vozem do výkupu. Vozidlo řídil pod vlivem alkoholu a navíc není držitelem řidičského oprávnění.  

 

     Policisté z obvodního oddělení Švihov šetří jednání 24letého muže z Klatov, který se během jednoho dne dopustil dvou přestupků a jednoho trestného činu. Včerejšího dne v dopoledních hodinách společně  výše uvedený s 22letým mužem odcizili z areálu zemědělského objektu v Klatovech 13 ks železných dvířek. Část stačili zpeněžit ve sběrně a zbytek nechali ve vozidle Dacia Sandero. Následně do vozidla na místo řidiče usedl  24letý muž z Klatov a vydal se na cestu do sběrny. Při projíždění obcí Dolany  bylo před 14 hodinou vozidlo zastaveno hlídkou policie. Ke krádeže se osoby přiznaly a přestože  způsobená škoda byla vyčíslena jen na 1 tisíc korun, dopustil se  24letý muž z Klatov přečinu krádeže, jelikož kradl a byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v  Klatovech.   Při  kontrole bylo policisty zjištěno, že 24letý muž, který řídil vozidlo nevlastní řidičské oprávnění, také se podrobil dechové zkoušce, která prokázala výsledek 0,53 promile alkoholu v dechu. Přestupek v dopravě bude ze strany policie oznámen příslušnému správnímu orgánu k projednání a krádež šetří policisté ve zkráceném přípravném řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.

————————————————————————————————————————————————————————

Policie vyšetřuje rozsáhlý podvod

     Vyšetřovatelé ze služby kriminální policie a vyšetřování, oddělení hospodářské kriminality v Klatovech  šetří případ z podezření ze spáchání přečinu podvodu.

Ke konci září 2013 bylo  podáno  79  trestních oznámeních týkajících se podezření z podvodného jednání při objednání zboží u různých e- shopů, kde figuruje společný bankovní účet. Škoda se pohybuje se v řádech statisíců korun a přesné vyčíslení je v současné době předmětem dalšího šetření. V současné době vyšetřovatelé shromaždují všechny skutečnosti pro řádné rozhodnutí ve věci.

     Policie žádá případné poškozené, kteří si objednali u e – schopů zboží, které jim po převodu peněz na bankovní účet nebylo doručeno dle podmínek, aby učinili oznámení na Policii ČR.

► Pachateli, který se dopustí podvodu a způsobí tak škodu nejméně padesát tisíc korun hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. 

 
► V případě, že se pachatel dopustí podvodu jako člen organizované skupiny, nebo způsobí-li takovým činem škodu nejméně 500 tisíc korun může být potrestán na dvě léta až osm let.
 

-p cr-