policie

Dvacetiletá řidička pod vlivem drog

Dvacetiletá řidička pod vlivem amfetaminu – v pnvdělí 14. října odpoledne policisté v Sušici kontrolovali na ulici Kaštanová řidičku vozidla zn. Opel – dvacetiletou ženu z Kolinecka. Na výzvu se  podrobila testu na užití návykových látek. Test byl pozitivní na amfetamin, žena souhlasila s lékařským vyšetřením. Policisté jí zadrželi řidičský průkaz a je podezřelá ze spáchání přestupku.

 

Neoprávněné přechovávání konopí – na Obvodním oddělení v Sušici šetří policisté ve zkráceném přípravném řízení případ neoprávněného přechovávání konopí. 21. července letošního roku bylo u  32 letého muž z obce na Teplicku, který pobýval v Sušici, nalezeno konopí o hmotnosti 25,8 g. Provedenou analýzou bylo zjištěno 4,95 g THC. Muž převzal sdělení podezření z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

Podle Zákona z. 167/1998 Sb., o návykových látkách v Jednotné Úmluvě o omamných látkách je konopí zařazeno v Seznamu IV.
 
 
Bez řidiičáku, ale za volantem přistihli  v neděli  v Horažďovicích na ulici Zářečské policisté  řidiče vozidla zn. Ford. Muže ve věku 26 let ze Sušice kontrolovali pět minut před polednem. Zjistili přitom, že má podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech uložen trest zákazu činnosti řízení motorových vozidel na dobu 36 měsíců od listopadu 2011. Ve zkráceném přípravném řízení muž převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 
 
Zloději se zaměřují na chatky v zahrádkářských koloniích. Majitelé zahrádek uklízejí nářadí a techniku a často  je dostatečně nezabezpečí. Toho využívají zloději a  jejich podzimní “výlety” do zahrádkářských kolonií jsou na podzim časté. Posledním případem, který řeší poicie na Klatovsku je ten, kdy v noci ze čtvrtka na pátek vnikl v Horažďovicích neznámý pachatel na tři oplocené zahrady a tam do zahradních domků. Uvnitř odcizil dalekohled, alkoholické nápoje, přístroj na příjem digitálního vysílání a další věci. Celková škoda činí 25 000 Kč.

 
Muž v podnapilém stavu poškodil vozidlo a rozbil okno – v pátek 11. října ve večerních hodinách poškodil v Dloué Vsi 25 letý muž ze Sušicka vozidlo zn. Mitshubishi Carisma. Na autě promáčkl karoserii na několika místech. To mu nestačilo, a tak ještě v jednom z místních objektů rozbil okno. Škoda bude vyčíslena dodatečně. Na místě policisté, kteří případ šetří, zjistili  že  výtečník je pod vlivem alkoholu – test prokázal 1,97 promile. Podnapilý muž, podezřelý ze spáchání přečinu výtržnictví a poškození cizí věci, byl za doprovodu policistů převezen do protialkoholní záchytné stanice v Plzni.

– p cr, red –