Vysoká výhra SK Čkyně

SK Čkyně – Slavoj Husinec 7:0 (3:0)

Branky: 39., 54. a 75. Kuneš (2 z pen.), 5. a 41. Vondrášek, 48. Uhlíř, 77. Král

Rozhodčí: Morong – Škuthan, Miko. ŽK: 2-0 (Vondrášek a Duka)

Sestava Čkyně: Kainc – Martan (70.Kuta), Turek ml., Chalupa, Duka – Provod Lukáš (64.Toman), Král, Vondrášek, Pinke – Kuneš, Uhlíř(54.Gerold). 

 

Čkyně se rozstřílela, odnesl to Husinec:

Čkyně: Okresní derby mezi domácí Čkyní a hosujícím Husincem se neslo prakticky od začátku v jasné režii domácích, ty šli do vedení již v páté minutě po trefě Vondráška. Husinečťí po závěrečném hvizdu mohli ještě děkovat svému brankáři Medřickému, že na tabuli domácích nesvítil dvouciferný výsledek. Utok Husince se trápí, z posledních 7 zápasů dokázal vstřelit jen jednu branku, ve Čkyni po dvouch střelách za celý zápas vyšel taktéž na prázdno. 

Domácí si vypracovali první šanci v 5.minutě a hned mohli slavit, volný přímý kop zahrával z rohu vápna Pinke, našel Chalupu který netrefil balon hlavou ideálně, a tak dostatečný důraz Vondráška ve vápně přinesl domácím uspěch – 1:0. V 11.minutě střílel dobře Lukáš Provod, střela z velkého vápna minula jen těsně branku. Tentýž jmenovaný zakončoval o 5 minut později po rohu hlavou, Medřický byl však připraven. Ve 20.minutě zahrozili hosté, střela z velkého vápna šla mezi tři tyče, Kainc jí však skvěle vytěsnil.  V 32.minutě se vyznamenal golman hostí když Kunešovi, který mířil hlavou na zadní tyč,  chytil tutovou branku. Z následného rohu se souboj opakoval, Medřický byl opět pozorný. Bežela 37.minuta když se Uhlíř řítil sám na branku, byl faulován ve vápně, místo hvizdu hlavního rozhodčího se ozvalo jen „vstávej“.  O dvě minutky později se snažili Husineckou obranu prolomit Kuneš s Králem, ve vápně však překombinovali svou akci. V téže minutě vlétl do vápna Lukáš Provod, byl faulován a tak byla nařízena penalta, čkyňský exekutor pokutových kopů, Michal Kuneš, se nemýlil – 2:0. Za další dvě minuty se domácí opět radovali, domácí vybídli k samostatnému nájezdu Vondráška,  ten přidal svou druhou branku v zápase – 3:0. Domácí tak šli do kabin s tříbrankovým náskokem. 

Do druhé části hry vstoupili opět aktivně a již v 48.minutě přidali další zářez na pažbu, Lukáš Provod poslal do vápna přízemní centr, který našel ideálně Uhlíře který pohodlně zakončoval do prázdné branky – 4:0. V 53.minutě vyslal do brejku Kuneš Pinkeho, ten však ztroskotal na brankáři. O minutu později se kopala další penalta, opět po faulu na Lukáše Provoda a opět Michal Kuneš – 5:0. Po hodině hry přišli dvě velké šance domácích, nejprve mohl Kuneš dát hattrick ale proti byl husinecký Červík, který chytl balon na čáře, poté si ještě osa Kuneš – Král – Gerold vyťukala obranu hostí, poslední jmenovaný dobře zakončoval, jeho střele chybělo pár centimetrů od uspěchu. Po sérii tří rohových kopů domácích zakončoval dvakrát hlavou Chalupa, hosty však od další pohromy zachránil Medřický.  V 75.minutě se po šesté radovali domácí Král vybídl ke střele Kuneše, který završil hattrick – 6:0. Za další dvě minuty přišla pohledná akce s golovým efektem, Gerold poslal do uniku domácího kapitána Krále a ten nádherným lobem, který zapadl tam kam měl, dával v 77.minutě sedmou branku domácích – 7:0 Zápas už se poté odehrával v duchu exhibice, osm minut před koncem přišla nádherná fotbalová akce která musela potěšit oko ne jednoho fotbalového diváka, Kuneš s Králem si vyměnili na jeden dotek pár přihrávek, druhý jmenovaný našel ve vápně osamoceného Gerolda který miřil dobře hlavou pod břevno, Medřický však vytýhl fantastický zákrok a osmé brance zabránil. Poslední šanci v utkání měli paradoxně domácí když všem utekl hostují Ostádal – brankář Kainc si ale čisté konto vzít nenechal. Domácí si tak s chutí zastříleli, další kolo přijedou na půdu Čkyně hráči ze Štěkně. 

 

 {gallery}ckyne/2013/rijen_2013/fotbal_ckyne_husinec/{/gallery} 

 

 

Připravil: Patrik Krull   

Foto: Zdeněk Formánek