Dokončení cyklostezky se posune

Dokončení cyklostezky Volyňka se posune – nejsou zájemci o vybavení mobiliářem

Dokončení projektu cyklostezky a odložení termínu dokončení celého projektu bylo důvodem setkání pracovní skupiny projektu ve druhém říjnovém týdnu. Řešila se především dodávka mobiliáře cyklostezky. Už dvakrát nebylo možné vybrat dodavatele z výběrového řízení, protože se vždy přihlásil jen jeden a podle zákona o veřejných zakázkách se nabídka pouze jediného uchazeče nesmí otevírat, musí se archivovat a výběrové řízení zopakovat.

 

Nastává proces, kdy je třeba vyhodnotit, proč se přihlásil pouze jediný zájemce, zvážit změnu zadávacích podmínek řízení a především na sekretariátu ROPu v Českých Budějovicích konzultovat posun termínu dokončení projektu. Město Vimperk společně s městem Strakonice a Volyně na něj totiž získalo dotaci z evropských fondů, která je právě vázána pevnými termíny.

 

„Je to jistě komplikace, ale domnívám se, že ji vyřešíme. Na jednu stranu hledáme důvody, proč se výběrového řízení zúčastnil pouze jediný zájemce, na druhé straně je už možná sami vidíme, nebo o nich máme informace – dodavatelským firmám se díky loňské dlouhé zimě ‘protáhly’ všechny termíny dokončení sjednaných zakázek a je třeba říci, že od několika z potenciálních dodavatelů jsme dostali avízo, že sice by měli zájem se zúčastnit, ale jednoduše to nestihnou a nechtějí přijmout závazek, který by nemohli splnit. To na druhou stranu považuji za seriózní jednání, i když to nám, a možná i dalším investorům, poněkud komplikuje situaci,“ doplnila místostarostka Jaroslava Martanová.

-as-