Z okresu si zlato vezl Vimperk

Vimperští zvítězili v okresním kole Poháru Josefa Masopusta

Pohár Josefa Masopusta je celostátní soutěž středních škol ve fotbalu. Josef Masopust se navěky zapsal svými výkony do historie českého fotbalu. S národním týmem vybojoval v roce 1962 stříbrnou medaili na MS v CHILE a ve stejném roce se stal i držitelem Zlatého míče, což je ocenění pro nejlepšího hráče Evropy…

Velká škoda, že Josef Masopust nesledoval fotbalové bitvy zástupců prachatického okresu o postup do krajského kola. Určitě by měl z výkonů mladých sportovců velikou radost. A jak si vedli naši?

 

Do úvodního zápasu nastoupili proti SŠ Vimperk s velkým sebevědomím a hned od začátku měli velkou převahu, kterou záhy zviditelnili dvěma góly(Jiránek, Filip). S přehledem dohráli “vimperské utkání” a již se těšili na souboj s tradičním rivalem, s prachatickým gymnáziem. Zápas to byl zpočátku vyrovnaný, ale naši využili bezprostředně banální chyby brankáře Prachatic a ujali se Jirkou Mánkem vedení 1:0. Díky důraznému tlaku a bezchybné hře našeho týmu se brzy po střele Pavla Filipa změnilo skóre ve prospěch Vimperka na 2:0 .

Bohužel,v druhém poločasu však náš tým polevil a rázem došlo od prachatických ke snížení na 2:1 a za chvíli bylo skóre srovnáno dokonce na 2:2! Takhle i zápas nakonec skončil.

Muselo tedy rozhodnout utkání Gymnázia PT a SŠ Vimperk, a to díky výbornému výkonu SŠ Vimperk, nakonec skončilo 1:1! Tento výsledek znamenal pro náš tým vítězství v turnaji a postup mezi nejlepší týmy Jihočeského kraje.

K dosaženému úspěchu všem hráčům Gymnázia a SOŠ ekonomické Vimperk gratulujeme!

-vh-

 

{gallery}vimperk/2013/rijen/masopust/{/gallery}