vltava

Vltava: závěr jednání, nová historie

AKTUÁLNĚ / OVĚŘENO: Hotel Vltava má nový způsob svého využití

Právě dnes  se začala psát nová historie hotelu Vltava. Iniciativa občanů a intenzivní snaha vedení města o  smysluplné využití objektu bývalého hotelu Vltava, je, podle všeho, korunována úpěchem.  Dá se to předpokládat vzhledem k prohlášení, které před několika okamžiky vydali starosta města Ing. Bohumil Petrášek a místostarotka Ing. Jaroslava Martanová:

 

“Vedení města Vimperk, od srpnových jednání, která probíhala v duchu obav z přeměny hotelu na ubytovnu pro sociálně slabé, dospělo s majitelem a novým nájemcem po vyjednávání k řešení, které bude hotelu slušet.

Hotel Vltava přebral nový nájemce, který má zájem po krátkém čase objekt koupit a provozovat v něm službu pro seniory, ubytování včetně doprovodných služeb a sociální práce. Při zpětném ohlédnutí se v této kauze je nutno konstatovat, že jednání byla velmi náročná, bylo jich hodně, a to nejen proto, že samospráva nemá žádné pravomoci v takovýchto případech a musí respektovat soukromé vlastnictví.

Ale vynaložené úsilí, rozjitřené emoce stály za to a díky vstřícnosti všech zúčastněných stran se podařilo dospět ke zdárnému konci. Velké poděkování za svůj postoj, ochotu a vstřícnost náleží majiteli objektu Ing. Bublíkovi.

 

Vedení města však nadále pokračuje v jednáních, které započalo k této problematice na úrovni samosprávy a státní správy, protože nebezpečí přetrvává z pohledu jiných obcí, či jiných objektů. Systém vyplácení sociálních dávek nebyl žádným výrazným způsobem změněn tak, aby bránil jejich zneužívání. V nebližších dnech, po nalezení vhodného termínu pojede k předsedovi Senátu ČR na jednání, a jakmile bude ustanovena nová vláda, osloví v této otázce místní poslance a příslušná ministerstva.”