Vyražené zuby, vytržená lavička

plus agresivita, ohrožování nožem, slovní útoky, vyhrožování likvidací … to je bilance několikahodinového  řádění výtržníka, kterého řešili strážníci sušické městské policie v sobotu v noci.


Městským strážníkům dobře známý MK je zaměstnával v sobotu ve večerních a nočních hodinách. Na služebnu MP se nejprve kolem deváté večer dostavila žena, obsluhující v kavárně Pohoda, s přítelem. Oznámila, že do kavárny vešel muž, který se choval agresivně, dělal zde nepořádek a na přítele po chvíli vytáhl dokonce nůž, šermoval mu s ním před obličejem a pak jej odložil.

 

Během své návštěvy mimo jiné řekl, že byl na MP Sušice a nahlásil ztrátu řidičského průkazu, což stálá služba potvrdila. Osobu odpovídající popisu zjistila hlídka v ulici TGM u prodejny s elektrozbožím. MK následně podal vysvětlení na MP Sušice, kdy neodporoval ani vyzvání ke zjištění předmětů které má u sebe – nůž v tu dobu u sebe neměl a vyhrožování nebo agresivní chování popíral. Bylo zjevné, že je pod vlivem alkoholu. V tomto případě bude věc vedena a šetřena jako přestupek.

 

Nicméně exhibice pana MK v tuto noc pokračovala – před půlnocí se objevil na sušickém náměstí, kde vytrhl lavičku vedle kašny. Hlídka jej nato dostihla u dveří jednoho z blízkých barů. Zdemolování lavičky nepopíral, a s ještě vyšší hladinou alkoholu v krvi než před pár hodinami, se začal chovat vulgárně a agresivně. Nereagoval na výzvu ke klidnému odchodu na služebnu MP, proto mu byl přiložena pouta. Následně se k hlídce dostavil muž se zakrváceným obličejem, který potvrdil, že dotyčný jej před chvíli napadl a vyrazil mu tři zuby. Hlídka se se zraněným mužem domluvila, že oznámení o incidentu bude sepsáno na služebně MP. Dechová zkouška zadrženého prokázala přítomnost alkoholu v dechu s výsledkem 1,644 ‰.

 

Ani na služebně strážníků nezkrotl a stupňoval své agresivní chování včetně výhrůžek fyzické likvidace. Po provedené dechové zkoušce jej strážníci převezli do nemocnice k lékařskému vyšetření, zda je schopen umístění do PAZS v Plzni. V době, kdy strážníci s MK čekali na lékaře ve službě, byla v nemocnici přítomna i hlídka OO Policie ČR v Sušici.

 

Po vyšetření lékařem byl MK převezen v časných ranních hodinách do protialkoholní záchytné stanice v Plzni. Ani během cesty si ale neodpustil urážky a výhrůžky směrem ke strážníkům.

 

-red-