zamek

Do tábora si šel pro elektroinstalaci

Podzimní úklid zahrádky, uložit letní věci do chaty, do garáže techniku, “zazimovat” a   zase na jaře se pustit do práce. Obvyklý scénář  podzimních prací chatařů a chalupářů ale maji velmi dobře zmapovaný i zloději, kteří se do zahrádkářských kolonií, chatových osad nebo odlehlejších  rekreačních chalup vydávají pravidelně na lup. Je pravdou, že   v současné době slouží mnoho z  původně rekrreačních zařízení  k trvalému bydlení a majitelé věnují zabezpečení svého majetku přece jen větší pozornost, nicméně zloději jsou trpěliví a vyhlédnutý objekt pozorují i někoik měsíců, aby se ujistili, že majitelé zvyky nemění.

 

Každoročně na podzim a v zimě řeší Ploicie ČR stovky případů vloupání a krádeží v rekreačních objektech.  Každoročně akovaně upozorňují na  nutnost  kvalitního zabezpečení, aby se pro majitele návrat  do objektu nestal noční můrou. Přesto jsou někteří majitelé lehkovážní a s mávnutím ruky a slovy :”stejně tu není co ukrást”,  pozornost  zabezpečení příliš nevěnují. Jenže – i když není co ukrást, i pak se zloděj může vyřádit – poničením majetku, dokonce i zapálením objektu.

V uplynulém týdnu šetřili policisté hned několik “podzimních” vloupání, dokonce i do dětského tábora:

 

U Sušice vnikl neznámý pachatel na pozemky u dvou rekreačních chat – v prvním případě odcizil z dílny sekačku a ve druhém ze sousední chaty měděné okapy a svody a ze sklepa různé alkoholické nápoje. Poškozeným vznikla škoda 11 880 Kč.
 
 
V době od 6. do 11. listopadu vnikl v Klatovech neznámý pachatel v domě do sklepa a odcizil bourací kladivo v plastovém kufru a různé písemnosti i účetní doklady. Majiteli vznikla škoda 2 000 Kč.
 
 
Do garáže u chaty v obci Struhadlo vnikl v době od 27. října do 10. listopadu neznámý pachatel, který odcizil motorovou a elektrickou pilu, vrtačku a horkovzdušnou pistoli. V tomto případě škoda činí 17 800 Kč.
 
 
V areálu dětského tábora u Sušice neznámý pachatel vnikl v době od 1. září do 10. listopadu a uvnitř odcizil celou elektroinstalaci. Pachatel kabely vytrhal ze zdí a tím poškodil vnitřní zařízení. Poškozeným vznikla škoda 250 000 Kč.
 
-p cr, as-