Aktualizováno – Sportovní víkend 9.11. – 10.11.

Fotbal:

DSC 0152

 

1.A muži

Slavoj Hrdějovice – Šumavan Vimperk 3:0 (0:0) 

 

Branky: Tomka, Havierník, Kaše.

 

 

1.A Starší žáci

 

Netolice-Šumavan Vimperk 1:4 (0:2)

góly: Frček L  3, Koloušek T

sestava:  Jaroš M. – Formánek J., Kadlec  D.,Placek V..-Uhlík M.Frček L.,Rod O.,Koubek J.- Koloušek T.,Schwamberger T

střídali: Červený O.,Matoušek V.,Zahradník J

V posledním podzímním zápase jsme navázali na velmi dobrý výkon z Týna a  soupeře zcela zaslouženě přehráli.Výhra mohla být ještě větší,ale několik  dalších dobrých šancí jsme ještě nedali.Za předvedenou hru zaslouží  pochvalu celý tým

 

 

Hokej:

11-DSC 0213

 

KP muži

 

OLH Spartak Soběslav – HC Vimperk 10:4 (3:2,2:1,5:1)

Sestava HC: Podskalský(45. Pixa) – Janda, Paule, Slabý, Sitter R. , Plouhar, Myslík, Vinš, Lang, Ženíšek, Předota J.,Vávra, Gabauer, Hail, Voldřich, Král, Kouba, Sitter J.

Branky HC : Předota J. ( Janda ), Hail ( Kouba ) , Slabý ( Vinš ), Hail ( Voldřich )

Branky Spartak : 2x Stoklásek, 2x Smrž, Jansa, Kučera, Máca, Vild, Hák, Hraňo

Vyloučení 9:10, + hostující Slabý 10min. Janda 10 min Podskalský 10 min Král 5 minut + TH

 

Hosté z Vimperka hráli v pátek v Soběslavi 8.11.2013 od 19:00 hod utkání krajské ligy mužů. Utkání začalo v průměrném tempu a hosté z Vimperka působili sebevědoměji. Ve 3 min. po hrubé chybě čárového rozhodčího, dávají soběslavští gól z jasného ofsajdu za což se rozhodčí později omluvil , ale gól bohužel platil. Hosté dokázali ve 4 minutě Předotou vyrovnat po nahrávce Jandy na 1:1. Pak šel na trestnou lavici Vávra a zástupce kapitána Slabý, chtěl s rozhodčím diskutovat a dostává od rozhodčího nesmyslný trest na 10. minut, což bylo pro HC Vimperk velké oslabení. I přesto v oslabení dává hostující Hail gól na 1:2. Hned poté, opět rozhodčí za nejasných důvodů posílá kapitána Jandu na 10. minut na trestnou lavici, údajně za nesportovní chování. Hosté měli hru pod kontrolou a ve 14. minutě za podražení Ženíška ve vyložené šanci nařizuje rozhodčí trestné střílení. Bohužel Ženíšek vstřeluje jen tyč. Krátce nato dostává HC Vimperk branku na 2:2. Minutu a půl před sirénou dávají domácí po nenápadné akci na 3:2 a tak také skončila první třetina.

 

Začátek 2. třetiny, byl již pod taktovkou domácích hráčů a ve  31 a 35 minutě dávají domácí dvě branky na 5:2. V poslední minutě se podařilo dát hráčům Vimperka branku na 5:3. Střelec byl Karel Slabý po přihrávce Vinše. Ještě před sirénou se strhla za brankou domácích potyčka a hostující Král dostává za údajný úder do rozhodčího 5 minut + TH. Toto vyloučení bylo zcela neoprávněné a dá se říct, že dostalo vimperští hráče do kolen, jelikož v tomto celkovém oslabení dostali 3 rozhodující branky na 8:3.

 

Ve třetím dějství chtěli ještě pokusit o zázračný zvrat, ale rozhodčí Slavík se svými kolegy byli jasně proti. Upřímně řečeno rozhodčí z velké části ovlivnil toto utkání. Za zmínku stojí ještě střídání Podskalského, kterého nahradil Pixa ve 45. minutě. V neděli 10.11. v 17:00 hostí Vimperk hráče ze Žirovnice.

Rozhodčí : hl. Slavík Jan, Pec František, Aleš Novák

 

Horejš Jiří

 

 

HC Vimperk – HC Slavoj Žirovnice  5:2 (3:0,2:1,0:1)

 

Vimperští hokejisté rozehráli utkání na domácím ledě s týmemŽirovnice, kde slovo ¨musíme¨ bylo málo. Zápas ovšem začal hned v první minutě dvěma gólovými šancemi hostí, které Podskalský pokryl. Hra byla neurovnaná a na hráčích HC Vimperk byla vidět nervozita a tíha špatných výsledků z předešlých utkání. Ale i přesto po akciOndřeje Předoty a jeho nahrávky otevírá Slabý skóre na 1:0. Domácí tento gól vcelku uklidnil a patřičně nabudil k prvnímu vítězství. V 17. minutě se střela Haila odráží k dobře postavenému Koubovi a ten do odkryté branky zvyšuje na 2:0. Ještě lze podotknout, že domácí celek hrál v 7. minutě téměř minutu a půl dlouhou přesilovku 5 na 3, bohužel bez úspěchu. Neuběhla ani minuta po Koubově brance a Janda po spolupráci Horejše a Ženíška vstřeluje třetí branku. Tak skončila první třetina.

 

Ve druhém dějství hosté bojovali, nechtěli se smířit s tímto prozatímním výsledkem. Ovšem domácí ve 28. minutě po chybném střídání hostů, kdy výborně chytající Podskalský nahrává přes celé hřiště na útočnou modrou Slabému, který přenechává Jandovi a ten dává svůj druhý gól na 4-0. Mezi 33-35. minutou hrají vimperští hokejisté opět přesilovku 5 na  3 a bohužel opět bez úspěchu. Je pravdou, že přesilovky pro domácí celek nejsou silnou stránkou jejich hry. Ve 35. minutě hosté snižují zásluhou Fiedlera na 4:1. Jenže chvilku poté, se po výborné přihrávce Haila ve středním pásmu řítil sám na bránu Vávra, který nekompromisně přesnou střelou pod horní tyč zvyšuje na 5:1.

 

Poslední dějství se hrálo spíše opatrně, nedostat zbytečný gól. Ve 48-49 . minutě dostali domácí další příležitost početní výhody 5 na 3 , ale se vší snahou se opět nepodařilo tuto přesilovou hru gólově zužitkovat. Hosté v 57. minutěsnižují stav utkání na 5:2. To byla poslední změna skóre a zápas takto skončil. HC Vimperk po dlouhém čekání získali plný počet bodů a dokázali zvítězit. O zisk dalších bodů se mohou vimperští hokejisté pokusit hned v neděli 17.11. , kdy na domácím ledě přivítají hráče z Božetic.

Branky : Janda 2,Slabý, Kouba, , Vávra – Fiedler, Stach      

Vyloučení : 6:11 , Osl. 0-1, využ. 1-0

Paule 10min OT, Ressner 10 min OT

300 diváků

Sestava : Podskalský,( Pixa ) Ženíšek, Slabý, Janda, Horejš, Předota O.,Paule, Vinš, Lang, Předota J., Voldřich,Kouba, Hail, Sitter J, Vávra, Sitter R. ( Plouhar, Gabauer, Pešl ml., Myslík )

Rozhodčí : Mertl, Malecha – Farkač, Kyml

 

text: J.Horejš

 

{gallery}vimperk/2013/listopad/hokej_vimperk_zirovnice/{/gallery}

 

 

Hokej 3.třída

 

HC VIMPERK – HC ČESKÉ BUDĚJOVICE I   19:2  (5:1,7:1,7:0)

 

branky, asistence: Willmann 5+6, Eignerová 4+4, Stöhr 4+2, Štěpánek 3+1, Paletář 1+3, Blažíček 1+2, Vostradovský 1+0, Přibyl 0+1

 

HC VIMPERK – HC ČESKÉ BUDĚJOVICE I  0:17  (0:5,0:5,0:7)

 

HC VIMPERK – HC LUŽNICE  14:2  (4:1,3:1,7:0)

 

branky, asistence: Willmann 5+3, Štěpánek 4+2, Stöhr 3+1, Blažíček 2+2, Eignerová 0+4, Paletář 0+3

 

HC VIMPERK – HC LUŽNICE  1:21  (0:7,1:7,0:7)

 

branky: Tykalová G. 1+0

 

Hodnocení: Martin Willmann , trenér 3+4 tříd

Druhou listopadovou neděli pokračovala druhým kolem soutěž v minihokeji třetích tříd, tedy hráčů ročníku 2005 a mladší, kdy jsme zajížděli na led Českých Budějovic, kde jsme se postupně utkali s domácím týmem a týmem HC Lužnice. První zápas nám vyšel podle představ, ikdyž se naši svěřenci rozjížděli pomaleji a první třetina byla bez většího  bruslení. Druhá a třetí třetina již byla v tomto směru daleko lepší a lepší pohyb se i odrazil v celkovém projevu celého týmu a zaslouženě jsme vyhráli. Druhý zápas proti týmu HC Lužnice byl podobný tomu prvnímu. První třetina byla bez většího pohybu, ale když jsme opět ve 2 a 3 třetině přidali na bruslení, dokázali jsme soupeře přehrát zejména po kombinační stránce, tak si hráči dokráčeli k dalšímu zaslouženému vítězství. Za předvedený výkon hráčům tímto děkuji. Týmu, který je složen z hráčů ze Sušice a v letošní sezóně hraje pod hlavičkou Vimperka se prozměnu nedařilo vůbec a v obou zápasech se museli sklonit před svým soupeřem.

 

{gallery}vimperk/2013/listopad/hokej_treti_trida/{/gallery}

foto: Martin Willmann

 

 

foto a text Zdeněk Formánek

 

 

FLORBAL

6. listopadu se na ZŠ Smetanova Vimperk konalo okrskové kolo ve florbalu – kategorie 8. a 9. třídy ZŠ

flor1

Záznam jednoho z utkání je ke shlédnutí na adrese:

http://www.youtube.com/watch?v=xAY3Z-ymT_o

 

flor2

 

flor tabulka

-mk-