Děvčata přivezla krajské stříbro!

Ve Veselí nad Lužnicí se v sobotu 16. listopadu sešly nejlepší sportovní gymnastky z Jihočeského kraje a kraje Vysočiny. Z pověření ČGF a KSK uvedených krajů zde pořádal oddíl SG TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí krajský přebor družstev ve sportovní gymnastice žen pro rok 2013.

Bojovalo se nejen o tituly přeborníků kraje, ale také o postup na mistrovství republiky. Tituly měla předávat legenda SG paní Věra Čáslavská, ale bohužel se na poslední chvíli omluvila.

gym3 3

 

gym3 10

 

Průběh závodu a jeho výsledek komentuje Marie Kotlíková, předsedkyně oddílu SG TJ Šumavan Vimperk:

 

“Za Vimperk měla startovat dvě družstva. Start družstva v kategorii II. ligy byl vážně ohrožen zvrtnutým kotníkem Kateřiny Vrábelové. Naštěstí se podařilo zajistit hostování dvou děvčat z oddílu TJ Startak Trhové Sviny, a tak vše nakonec dobře dopadlo.

Družstvo nejmladších děvčátek v minilize, ve složení Vašicová Daniela, Vozobulová Pavla a Kašparová Adélka, vybojovalo 8. příčku. Nejlépe se tentokrát dařilo Danielce. Výrazně zlepšila provedení sestav a obzvlášť se jí povedla bradla. Pavlínce se naopak bradla nepovedla, ale zato překvapila pěkným přeskokem, za který získala 11,27 bodů. Zlepšení ve všech disciplínách klasického gym. čtyřboje zaznamenala i Adélka.

gym3 1

gym3 13

Soutěžní družstva musí mít minimálně 3 a max. 6 členek. Na každém nářadí mohou cvičit pouze čtyři a nejlepší tři výkony se započítávají do výsledku družstva. Toho využilo druhé vimperské družstvo v kateg. II. ligy. Kateřina Vrábelová nastoupila kvůli zranění pouze na bradla, na kterých předvedla druhou nejobtížnější sestavu ze všech startujících a tím výrazně pomohla svému družstvu.

Anička Chodorová zvládla velice dobře přeskok přes stůl (125 cm vysoký) s obratem o180 stupňů a Janička Krtoušová dokonce s obratem o 360 stupňů (za 9,23 b.). Za akrobatické sestavy získaly rovněž slušné bodové hodnocení a svým celkovým výkonem si zajistily krásné druhé místo v krajském přeboru družstev ve sportovní gymnastice žen. Velký dík patří gymnastkám Hamadejové Elišce a Smoleňové Kateřině z Trhových Svinů za jejich pěkné výkony a hlavně za pomoc, bez které by vimperské juniorky nemohly vůbec startovat.”

 

Vimperské gymnastky na sobě pod vedením svých trenérek intenzivně pracují,  účastní se mnoha závodů a  jak je vidět z fotografií, pohyb je jejich přirozeností a  “jdou do toho” s radostí:

 

“V závodě je důležité umístění, ale ještě důležitější je radost z vlastního závodění a ta vimperským gymnastkám rozhodně nechybí. Je příjemné s nimi pracovat, sledovat jejich zájem, nadšení a pokroky. Bez podpory rodičů by to pochopitelně také nebylo ono. Proto i jim patří dík za dosažený úspěch děvčat. Blahopřejeme!” dodává Marie Kotlíková.

 

Ke gratulaci se přidává i redakce www.vimperk.eu a do dalších sportovních zápolení přeje  děvčatům hodně štěstí!

-red-

{gallery}vimperk/mk_gym3/{/gallery}