Advent na Mouřenci začíná dnes!

Ani Mouřenecký kostelík nemůže pochopitelně zůstat stranou  adventu.  Cel tým organizátorů, který  pro návštěvníky připravuje bohatý program “oživeného Mouřence”,  vás zve nejen na zahájení adventu již tuto sobotu, ale i na další zimní akce:

 

 

“V sobotu 30. listopadu od 18 hodin zveme všechny  na bohoslužbu při svíčkách, kterou povede P. Tomas van Zavrel.  Hned následující den, v  neděli 1. prosince od 14 hodin začíná komponovaný pořad “Advent všemi smysly”. Těšit se můžete na promluvu, hudbu nebo na adventní příběhy a příběhy ze staré Šumavy,” upřesňuje Lukáš Milota.

 

 

Nákupní šílenství a hlasité vyhrávání koled ale nečekejte.

“Podstata Adventu je jinde, a my se pokusíme ji vystihnout. Součástí sobotní bohoslužby i nedělního pásma bude žehnání věnců. Věnec si můžete přinést vlastní, nebo si zakoupit svatomouřenecký, který vyrobily farnice z Kašperských Hor. Pro zájemce je v sobotu i v neděli připraven výklad o historii kostela na Mouřenci. Vzhledem k počasí bude k dispozici horký čaj a deky. Můžte tu  pořídit i pěkný vánoční dárek pro své blízké – podmalbu na skle s vyobrazením kostela na Mouřenci,” doplňuje.

 

Nezůstane ale jen u této jedné adventní akce – tou další, na tajemném a půvabném staroylém místě, je v neděli 15. prosince od 14 hodin “Adventní romantika na Mouřenci”, kdy už třetí rok po sobě zavítá do vánočně nazdobeného kostela Žihelský pěvecký smíšený sbor. Do konce roku  je připravena ještě  vánoční bohoslužba slova s rozdáváním Betlémského světla, s největší pravděpodobností také projekce pohádky Anděl Páně za účasti režiséra Jiřího Stracha a letošní program vyvrcholí bohoslužbou o půlnoci z 31. prosince na 1. ledna.

 

Chcete-li prožít advent trochu jinak než obvykle, určitě se na Mouřenec vypravte. Sami pozáte, že atmosféra tady je velmi zvláštní…

 

-red-

 

advent-mourenec