…tak trochu jinak

Adventní doba se blíží. Každý týden v neděli, počínaje dneškem,  budeme rozsvěcovat další svíčku a pak už budou Vánoce. Je to doba plná očekávání a o novorozeného Ježíška je ohromný zájem.

„Když jsem předminulý rok pozval Teátr Víti Marčíka do Sušice, tak jsem před Vánocemi skočil z okna a jeho velikonoční představení jsem už nestihl, protože jsem se zotavoval z operace roztříštěné paty v nemocnici,” vzpomíná pořadatel a místní kněz P. Tomas van Zavrel a pokračuje: „tento rok si ho nenechám ujít, protože Víťa Marčík je vynikající umělec a jeho Teátr zabaví všechny generace.“

 

 

V úterý 3. prosince 2013 v 19.30 hod. se v sušickém kině rozvine vánoční příběh tak trochu jinak.

setkani pred betlemem

Vstupenky stojí 200 Kč na místě a v předprodeji 150 Kč. Předprodej se koná přes den v kanceláři v budově kina, večer v pokladně kina a na  www.kinosusice.cz.

 


P. Tomas pozval známého divadelního herce s jeho Teátrem, aby Sušici představil hru s názvem „Setkání před Betlémem“. Představení, které inscenoval a režíruje sám Víťa Marčík, se odehrává uprostřed několika přátel, kteří se sejdou ke společnému slavení Vánoc. Zahrají si lidový příběh o narození Ježíše, aniž by tušili, kolik pravdy o nich samých je v něm skryto. Nálada příběhu je umocněna zajímavě zpracovanými koledami. Kulisu částečně tvoří kopie nejstaršího českobudějovického Betléma. Hrají a na Vás se těší Vítězslav Marčík, Pavel Šmíd, Jitka Weinerová a Eva Juříčková. Bude to večer plných překvapení, vtipný a zároveň nabídne mnohé k zamýšlení. 


Večerní představení je benefiční. „Celý výnos věnujeme jako dobrovolný příspěvek na výrobu kopie sochy Panny Marie Ochranitelky v Kašperských Horách, na které pracuje místní řezbář Vladivoj Hrach“ vypráví P. Tomas a doplňuje, „Socha bude k vidění na velkolepé kašpersko-horské pouti v roce 2014. Nejedná se o pravověrnou kopii této vzácné sochy, ale o její zajímavou aktualizaci do dnešní doby.“

-dp-