Zápas v Katovicích poznamenal výkon rozhodčího

PB300542

V sobotu 30.11. odehráli sušičtí hokejisté ve Strakonicích těžký zápas s vedoucím týmem tabulky, s mužstvem HK Katovice.

Utkání začalo oboustranně ve velkém nasazení. Ve třetí minutě se okamžitě po návratu z trestné lavice trefil Rendl po přihrávce Lejska, ale hned po 15. vteřinách domácí vrátili úder a brankou Krále vyrovnali. V 15. minutě hráč Katovic Krůček skóre převrátil na svou stranu, ale necelou minutu poté Štěpán Broža opět ukazatel skóre vrátil na vyrovnaný stav. Po 20. minutách byl průběžný výsledek 2:2.

 

Druhé dějství nabízelo líbivý hokej ve kterém měli více ze hry hráči ze Sušice, ale z velkého množství šancí se ujala jen jediná a to z hole Ryšavého.

Bohužel jak už se stalo v tomto zápase zvykem, vedení jednoho nebo druhého mužstva trvalo jen několik sekund. Za necelou minutu byl stav opět vyrovnaný, když brankáře Šlaise překonal katovický Křivanec. Skóre druhé třetiny 1:1, a potažmo po dvou třetinách 3:3 nabízelo v posledním dějství velké drama.

 

   Drama nastalo. Ale očividně ne po hokejovém umění hráčů na ledě, ale po výkonu hlavního rozhodčího. Ve třetí třetině hráči TJ Sušice obdrželi tři desetiminutové tresty a několik trestů dvouminutových. Za hosty se ve třetí třetině trefil jen Petr Košvanec po mistrovské přihrávce Jakuba Lejska. Výsledek třetí třetiny 5:1 pro oslabené hráče ze Sušice, byl velice frustrující. Počet vyloučených 4:13 hovoří za vše. Na konci zápasu svítil na ukazateli stav 8:4, ale tento výsledek s určitostí neodpovídá skutečnému průběhu zápasu.

 

„ Dvě třetiny jsme hráli s domácím mužstvem více než vyrovnané utkání, na konečném výsledku ale bohužel nic nemůže změnit ani omluva rozhodčího, který po zápase přiznal, že konec utkání nezvládl. Bohužel přestože tvrdě trénujeme a v tomto ročníku jsme pro všechny týmy nepříjemným soupeřem,nedokážeme se, přese všechnu snahu, ztotožnit s posuzováním hry rozhodčími. “ okomentoval zápas trenér Korál.

 

   Příští zápas odehrají hokejisté TJ Sušice v neděli 8.12. od 16.00hod v Sušici proti týmu HC Horaždovice. Hokejový oddíl zve všechny fanoušky ledního hokeje, aby přišli své hráče podpořit a pomoci prodloužit sérii domácích vítězných zápasů.

Výsledky, tabulky a rozpis dalších zápasů najdete na www.susice.borec.cz

 

 

HK Katovice : TJ Sušice 8:4 (2:2,1:1,5:1)

Branky (Asistence): 3´Rendl (Lejsek), 16´Broža (Košvanec), 30´Ryšavý (Vávrů), 34´Košvanec (Lejsek).

Sestava: Šlais – Rendl, Lejsek, Šmrha, Blažek – Ryšavý, Vávrů, Vachoušek, Holý, Petera, Broža, Košvanec, Kutil.

PB300546

PB300548