snih

“Rozhovorová bilance”

Blíží se čas Vánoc. Čas pohody, dobré nálady, posezení s přáteli a snad i odpočinku.

 

 

 

Téměř každou středu v tomto roce jste měli možnost nahlédnout do osudu vimperských občanů, do zákulisí podnikatelských subjektů, seznámit se s lidmi, které každý den potkáváte.

 

Mluvím o středeční rubrice ROZHOVORY

Za ten celý rok jsem navštívila a popovídala jsem si se spoustou pozitivních lidí, dozvěděla jsem se spoustu nových poznatků. 

Například,  jak se plive oheň, jak si zabezpečit svůj majetek, co obnáší být ochotníkem, jaké sladkosti jdou upéct, co mě čeká do budoucna, kdo pomáhá s úklidem ve Vimperku, jak je důležité darovat krev, že i starší generace se má kde vyřádit, jak je postaráno o lidi ve stáří, kdo a jak vedl a povede vimperské gymnázium, kde si můžu zpevnit svoje svaly, kdo mi pomůže od bolesti, jak si sestavit jídelníček, jak je snadné býti bezdomovcem, jaké záliby má starostka Lenory, které květiny jsou nejoblíbenější, jak uvolnit svoji mysl při masáži, kam se mohou přihlásit šikovné holčičky, jak šikovné jsou děti v MŠ, kdo vám pomůže v nouzi, kde si dát dobrý tatarák, jakou hudební skupiny máme ve Vimperku, kde mají dobré chlebíčky, kde mají rychlou obsluhu, jakou historii má sklo ve Vimperku, kam ve volném čase, jak vrátit zvířeti zdraví a svobodu, kolik lidí jezdí silvestrovským vlakem, že i o postižené je ve Vimperku postaráno, kdo se věnoval žákům celý svůj život, kteří veteráni patří na Šumavu, že tanec patří k životu, jak příjemná je masáž chodidel,  jak dlouho trvá vyrobit židli, kolik zvířat potřebuje naši pomoc, že cvičení je radostí, kolik šil se dá ušít za den a nebo na který hudební nástroj může hrát naše dítko.

Výčet toho, co jsem se dozvěděla a zároveň předala Vám, je převeliký. Je to pouze střípek z rozhovorů. Navštívila jsem stoletou paní Majdlovou v Domově seniorů v Kůsově, zjistila, jak těžké je být půl roku v Afgánistánu. 

 

Další rozhovory jsou naplánovy na leden a vy se už teď můžete těšit na rozhovor s Dětským domovem, s dalšími místními podnikateli a známými i neznámými občany Vimperka. 

 

Dáváme prostor opravdu všem. Třeba zrovna i Vám. Máte začínající firmu, kterou chcete představit? Máte zajímavou profesi o které se málo ví? Víte o někom, kdo si zaslouží aby nám předal svoje vzpomínky?

 

Pak jsme tu zrovna pro Vás. Kontaktovat nás můžete na email info@sumava.eu

A pokud chcete být pouze pasivním čtenářem, těšte se od nového roku na “středeční rozhovory”.

 

Krásné Vánoce a šťastný nový rok. 

Lenka Doubková