uvod

Zimní Otava počtvrté dobyta!

Oficiálně čtvrtý ročník  Vánočního spolouvání Otavy s Lubomírem Brabcem byl úspěšně uzavřen v Čepicích.  Ze Sušice do Čepic se po vodě ve druhý svátek vánoční vypravil rekordní počet lodí – celkem 37 startujících.

 

uvod

 

 

Pravda, ne všem se podařilo do cíle dojet “suchou nohou”, ale nikoho drobné mokré kolize od splutí neodradili. A že jsou vodáci správná parta dokázali i letos – namočené posádky ostatní kolegiálně “hlídali”, dokud se buď znovu nenalodili, nebo se nedostali bezpečně na břeh.

 

img 1444

Příznivců  nové tradice se schází rok od roku více.

“Úplné neoficiální zahájení téhle tradice proběhlo vlastně nejprve jako soukromá zimní plavba dvou lodí, nultého ročníku se zúčastnily čtyři a letos 37, to je docela hezký počet, ne?” byli spokojení organizátoři – kytarový virtuos a vodák Lubomír Brabec a Jaroslav a Petr Koutný (půjčovna lodí Otava).

 

img 1382

 

“Nejlepší by to bylo na ledu,” nechal se slyšet Lubomír Brabec a doplnil, že je nadšený z toho, kolik  lidí tuhle sušicko-čepickou  akci podporuje nejen  nepřímo, ale hlavně aktivní účastí. Na startu u sušického bývalého PDA všem popřál šťastnou plavbu a  s  klasickým “Ahóóój” se barevné šipky vydaly na řeku. Letos se splouvalo dokonce s účastí mzinárodních a profi borců a samozřejmě nechyběli ani tradiční zástupci čtyřnohých přátel člověka.

img 1349

img 1433

A protože příští rok to bude oficiálně pátý ročník akce, už teď pořadatelé naznačili, že mají v plánu jej ozvláštnit, že bude něčím jiný. Necháme se překvapit!

-as-

 

foto: as, P. Koutný

Další snímky z plavby najdete ve FOTOGALERII