Šesťáci protahují vítěznou sérii

                            Šesťáci protahují vítěznou sérii



Vydřenými vítězstvími nad Táborem, Třemešnou a vedoucí Lužnicí na sklonku loňského roku a následným vítězným turnajem na domácím ledě protáhli hokejisté šestých tříd žákovské ligy nevídanou sérii svých vítěznýchzápasů. V novém roce dobře navázali na tyto výsledky a dokázali si v minulém týdnu poradit jak zbraslavským týmem, který okupuje poslední příčku tabulky, který s přehledem vyhráli 8:0, ale zejména pak s týmem plzeňské Škodovky, který hostili na svém ledě.

 

Plzeňský tým produkuje dobrý hokej, v zápase se brzy dostal do vedení, ale první třetina skončila nakonec smírně, díky trefě Kašpara. Ve druhé části tahali domácí za kratší konec, hra byla rozkouskovaná, domácí tým čtyřikrát inkasoval a do šatny se šlo za nepříznivého stavu 2:4.

 

Dalo se ale čekat, že domácí budou chtít s vývojem zápasu něco udělat a ukázat se v dobrém světle před početnou návštěvou. Hned ze začátku dokázal strakonický tým snížit a tento moment ještě posílil odhodlání domácích bojovníků. Potom vytáhl perfektní zákrok proti osamocenému hráči Plzně brankář Kopolovič a poté se rozjel vimperský brankostroj naplno.Veledůležitý vyrovnávací gól dal Slanina, potom se dostali domácí do vedení a celé drama završil do prázdné branky svojí třetí trefou v zápase David Kašpar.

 

Opravdu povedené utkání mělo šťastný konec pro vimpersko-strakonický tým a vzhledem k současné formě lze zalitovat ztrát zejména z Budějovic a Tábora z první poloviny soutěže. V tomto kvalitním utkání podali všichni hráči velmi dobrý výkon.

 

Ve druhé části ligy zatím strakoničtí nepoznali přemožitele a doufejme, že jim tato série vydrží co nejdéle. Potvrdit to mohou hned v sobotu v Písku.

 

HC Strakonice – HC Škoda Plzeň 7:5 (1:1, 2:4, 4:0), za Strakonice Kašpar 3+1, Havlíček, Kovář, a Lukeš 1+1, Slanina 1, Dub a Janda 0+1.

 

Sestava týmu : Kopolovič, Němeček, Mrkvička, Bohm, Slanina, Kašpar, Janda, Havlíček, Koryťák, Lukeš, Dub, Kovář, Budík, Valdman.

 

(z.f)