alkohol

Namazal se přímo na místě činu

Řidič“ nadýchal přes dvě promile

Prachatičtí policisté prováděli v neděli ve večerních hodinách silniční kontrolu na Krumlovské ulici. Zastavili zde vozidlo značky Škoda Fabia, které řídil muž (43 let) z Prachatic. Policisté provedli dechovou zkoušku, ta ukázala pozitivní výsledek. Muž měl více než 2,3 promile alkoholu v dechu. Policisté zahájili ve zkráceném přípravném řízení úkony trestního řízení ve věci ohrožení pod vlivem návykové látky. Opilý řidič tak své chování bude do dvou týdnů vysvětlovat u soudu.

 

Na syna už dluží téměř 25 000 korun

Prachatičtí kriminalisté obvinili v těchto dnech jednačtyřicetiletého muže ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy. Muž totiž od října roku 2012 do konce roku 2013 neplnil svou zákonnou vyživovací povinnost vůči svému nezletilému synovi a to ve výši 2 000 korun měsíčně. Tato povinnost mu vyplývá ze zákona o rodině a navíc mu byla stanovena rozsudkem Okresního soudu v Prachaticích. Muž sice během roku 2013 několikrát zaplatil, ale přesto na výživném dluží 24 000 korun.  Svým jednáním tak vystavil oprávněnou osobu nebezpečí nouze, protože matka dítěte byla nucena žádat o dávky hmotné nouze. Muž je stíhán na svobodě.

 

Za hodinku ho lapli

Nekradl poprvé a navíc byl v pátrání – s takovou vizitkou se vydal na lup dvaadvacetiletý zloděj z Prachatic.

Včera se ho podařilo prachatickým policistům ve velmi krátké době po další krádeži, kdy v dopoledních hodinách ukradl z jednoho prachatického obchodu sadu šroubováků v hodnotě necelých 1 000 korun, dopadnout.

Prachatičtí policisté začali po nahlášení zloděje okamžitě jednat a během jedné hodiny se jim podařilo ho chytit. Zjistili navíc, že povedení poberta už byl za krádeže souzen a ještě po něm bylo vyhlášeno začátkem prosince pátrání. Policisté mladíkovi sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a případ prověřují ve zkráceném přípravném řízení. Po provedení všech nezbytných úkonů zloděje eskortovali k Obvodnímu soudu pro Prahu 1.

 

Dvě láhve tvrdého vypil na místě

Prachatičtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který koncem uplynulého týdne vnikl do jedné rekreační chaty v zahrádkářské kolonii nedaleko Husince. Rozbil okno a dostal se dovnitř. Zde našel dvě půllitrové lahve tvrdého alkoholu, které  přímo na místě vypil. V době kdy se zde pohyboval neušla jeho pozornosti ani vedlejší chata, kde poškodil okenici a okno vedoucí do sklepa. Celková škoda, kterou napáchal, přesáhla částku 2 000 korun.

 

-red, p cr-