Proměna koupaliště začíná

AKTUALIZOVÁNO: upřesnění termínů

 

Všechny náležitosti, potřebné k zahájení projektu „SUŠICE – R.O.P. (REKREAČNÍ OTAVSKÝ PARK)“ jsou  hotové, staveniště je předáno zhotoviteli, počasí  zatím  stavebníkům přeje, takže  nic  nebrání tomu, aby  revitalizace sušického koupaliště začala okamžitě.

stare koupaliste 1

…změna je opravdu zapotřebí, už několik let

 

 

V pátek 14. února  proběhne první kontrolní den, předpokládá se, že  dodavatel stavby,  firma PROTOM Strakonice s. r. o. , která ve výběrovém řízení zvítězila s nabídkovou cenou 18,49 milionů korun (včetně DPH), začne okamžitě v areálu pracovat.

 

Na více než 18 milionovou investici (včetně DPH) získalo město Sušice dotaci  z ROP NUTS II Jihozápad ve výši 12,6 milionu korun.

rop banner

 

stare koupaliste 2

Zanedlouho tenhle pohled už bude patřit jen do archivů.

 

Sušičtí a návštěvníci města se mohou těšit na sportovně-rekreační park, jehož součástí bude jeden opravený bazén (druhý bude zasypán),  prostor pro plavce i neplavce, řada  vodních atrakcí – skluzavka, vodní horolezecká stěna, chrliče ad., pro nejmenší nové brouzdaliště se speciálním okolním povrchem. Celý areál bude vybaven novými lavičkami, kolostavy, herními prvky pro děti, osvětlením. nebude chybět ani úschovna kol a šatna pro in-line bruslaře. Zachováno bude i občerstvení a hřiště pro míčové hry.

 

Předpokládaný termín dokončení stavebních prací dle Smlouvy o dílo je třetí srpnový týden letošního roku, následovat bude kolaudační řízení.

Termín dokončení projektu, 28. 10. 2014, se vztahuje  k ROP NUTS II Jihozápad. Znamená předložení všech potřebných dokladů k podání závěrečné zprávy a žádosti o platbu.

Termín realizace je odlišný od původně plánovaného; k posunutí došlo  z důvodu nutnosti dodržení zákonných požadavků a lhůt při opakované výzvě k veřejné zakázce – na tu první totiž přišla pouze jedna nabídka, takže se řízení muselo zopakovat.

 

 

Město uvedeným projektem  zkvalitní nabídku sportovně-rekreačních aktivit  pro místní i návštěvníky. Zejména pak maminky s menšími dětmi ocení bezpečné koupání a  další prostor pro pobyt s dětmi venku v upraveném prostředí.

 

-as-