Opět mezi nejlepšími

Vynikající úspěch studentů Gymnázia

technicka olympiada 2014

 

Plzeňský kraj uspořádal ve spolupráci se Západočeskou univerzitou novou soutěž pro studenty středních škol a gymnázií – technickou olympiádu. V prvním ročníku olympiády se sušické gymnázium prezentovalo vynikajícím týmem i soutěžní prací. Více  ředitel gymnázia Mgr. Ivan Kratochvíl:

 

“Technická olympiáda Plzeňského kraje je soutěží školních týmů středních škol v řešení tematických okruhů technických problémů stanovených Západočeskou univerzitou v Plzni. Soutěžní týmy musí být tvořeny nejméně dvěma studenty z jedné školy, pomoc jiných subjektů je zakázána. Povoleny jsou pouze konzultace z pedagogického sboru dané školy nebo ze ZČU. Soutěž se koná pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje a ve spolupráci se Západočeskou univerzitou v Plzni.

 

Na Fakultě elektrotechnické ZČU se tak ve středu 5. února 2014 uskutečnila finálová prezentace soutěžních prací 1. ročníku „ Technické olympiády Plzeňského kraje“. Ve velice těžké konkurenci 15 týmů středních škol a gymnázií obstálo družstvo Gymnázia Sušice soutěžní prací – konstrukce elektrokola – na výbornou. Porota, ve které byli odborníci ZČU i představitelé Plzeňského kraje, ocenila technické zpracování i skvěle předvedenou prezentaci našeho týmu a družstvo ve složení Ondřej Uher, Pavel Krulec a Petr Sýkora zařadila mezi nejlepší 4 soutěžní týmy. Vedoucími a konzultanty byli vyučující fyziky Mgr. Vilemína Hraničková a Mgr. František Březina.

 

Hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs a rektorka Západočeské univerzity v Plzni Doc. PaedDr. Ilona Mauritzová Ph.D. slavnostně všem vítězům předali hodnotné ceny v podobě tabletů a poukázek na nákup elektroniky.

Velké poděkování zaslouží i firma Compotech Sušice, se kterou gymnázium dlouhodobě spolupracuje a která zajistila dopravu soutěžního týmu do krajského města.

 

Je patrné, že jak robotice, tak i dalším technickým disciplínám se na gymnáziu daří, o čemž svědčí nejen výsledek této olympiády, ale i vítězství družstva žáků školy v národním kole přírodovědné chemicko-fyzikální soutěže ‘Řetězová reakce’.”

GRATULUJEME!

-vh,ik-