Mezinárodní úspěch ZŠ Smetanova

POD MODROU OBLOHOU

 

hejlkova cesta

 

                                                                                                                                       Kateřina Hejlková

 

 

Mezinárodní soutěž “Pod modrou oblohou”, jejíž 9. ročník letos probíhal pod záštitou Ing. Vladimír Remka, našeho prvnho kosmonauta, a Ing. Jany Pernicové, náměstkyně hejtmana Pardubického kraje,  je soutěž pro mladé výtvarníky, kteří malují na počítači.

Do soutěže mohou zasílat práce zhotovené pouze v programu ‘malování’ operačního systému  Windows. Jde o novou formu výtvarného vyjádření. Soutěže se účastní tuzemské a zahraniční základní školy a odpovídající ročníky gymnázií. Letos se v opravdu silné konkurenci výborně vedlo  vimperské ZŠ Smetanova.

 

O úspěchu vimperských účastníků informuje Mgr. Michal Kolafa:

“Žáci naší školy se i letos zúčastnili mezinárodní soutěže „Pod modrou oblohou“. V této soutěži jde o propojení výtvarné výchovy a práce na počítači. Žáci kreslí na vybrané téma – letos jím byla „Cesta“ – obrázky v programu malování. Ani tentokrát se mezi 130 přihlášenými školami a 1500 hodnocenými pracemi žáci naší školy neztratili. Mezi nejlepšími autory, z jejichž děl je v pořádajícím městě Moravská Třebová při slavnostním vyhlašováním uspořádána vernisáž, se umístilo celkem 7 žáků ZŠ Smetanova Vimperk.

Kateřina Hejlková z 9. ročníku pak ve své kategorii obsadila skvělé 5. místo.

Gratulujeme!”

 

Dalšími účastníky, jejichž práce byly vybrány mezi nejlepší, a budou po celý květen  vystaveny na pěti místech  v Moravské Třebové, jsou:  Eva Novotná, Michaela Petlanová, Vladimír Petr, Kateřina Vrábelová, Kateřina Štefanová a Jaroslav Vondráček. 

 

-red-