Férová snídaně v trávě

Už jste o tom slyšeli?  Vítě, co je Fair Trade? Víte, že má svůj Světový den? Jestli ne, tak to můžete hned zítra ráno (nebo dopoledne) prozkoumat, při piknikovém happeningu “Snídaně v trávě” na zdíkovském ostrově.

 

Zabalte svou snídani, vezměte rodinu a přijďte se podívat, kdo tam všechno bude a jaké dobroty budou v  ostatních piknikových koších – bude se totiž moci i vzájemně ochutnávat! A třeba můžete zítřejší nevšední snídani věnovat maminkám k jejich nedělnímu svátku jako takové malé předběžné překvapení.

 

 

snidane 1

 

 

fair trade logo
Světový den pro fair trade
(World Fair Trade Day – WFTD), se slaví každý rok druhou květnovou sobotu. Tento den je věnován podpoře “spravedlivého obchodu”, tedy obchodu, který dává příležitost stitelům, řemeslníkům a zaměstnancům v rozvojových zemích uživit se vlastní prací za důstojných podmínek. Dostávají spravedlivě zaplaceno, pěstují s ohledem na životní prostředí a jejich děti můžou chodit do školy. První oslavy Světového dne pro fair trade iniciovala Safia Minney, zakladatelka fairtradové módní značky People Tree. V roce 2001 jej na svém výročním zasedání podpořila Světová fairtradová organizace, která nad Světovým dnem pro fair trade přijala záštitu.

 

Přijďte na Férovou snídani i vy a podpořte tak celorepublikovou akci, která se právě zítra koná ve více než 100 městech ČR. Jde o největší piknikový happening na podporu fair trade a odpovědné spotřeby.

 

 

-tz,red-