Tentokrát byli mladší lepší

McDonald’s Cup – 2014 Vimperk

 

Za celkem příznivých klimatických podmínek se na hřišti oddílu kopané, a za jeho účinné spolupráce, uskutečnila dvě okresní kola 17. ročníku McDonald’s Cupu.

 

Starší kategorie B – 4.-5. ročník ZŠ svůj turnaj sehrála 30. 4. 2014. Po slavnostním zahájení, se 10 týmů škol našeho okresu, rozdělených do 2 skupin snažilo vybojovat co nejlepší umístění pro finálová a vyřazovací utkání, která následovala. Většina utkání byla velmi vyrovnaná, často končila rozdílem pouze jedné branky či remízou.

 

Ve finálových bojích se nakonec nejlépe vedlo celku ZŠ Zdíkov, které si tak vybojovalo postup do krajského finále v Písku. Druzí skončili žáci ZŠ TGM Vimperk, třetí skončil tým ZŠ Prachatice Vodňanská. Další pořadí: 4. místo ZŠ Prachatice Národní, 5. ZŠ Š. Hoštice, 6. ZŠ Smetanova Vimperk, 7. ZŠ Stachy 8. ZŠ Husinec, 9. ZŠ Vlachovo Březí a 10. ZŠ Čkyně. Slavnostní zahájení a předání cen se ujali místostarostka Vimperka Ing. Jaroslava Martanová a PhDr. Miloš Beneš, vedoucí odboru školství, kultury a cestovního ruchu na vimperské radnici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{gallery}vimperk/2014/05_kveten/minicup_30.dubna/{/gallery}

 

 

Mladší kategorie A – 1.-3. ročník ZŠ sehrála svůj turnaj o týden později 7. 5. 2014. Osm školních družstev bylo rozděleno do dvou skupin. Po odehrání zápasů v základních skupinách se týmy utkaly o celkové pořadí, které bylo následující: Okresním vítězem a držitelem krásného poháru a medailí se stalo družstvo ZŠ Smetanova Vimperk a vybojovalo si tak postup na krajské finále v Písku, druzí skončil tým ZŠ Vlachovo Březí a třetí místo obsadila ZŠ Zdíkov. Další pořadí: 4. ZŠ TGM Vimperk, 5. ZŠ Prachatice Vodňanská, 6. ZŠ Prachatice Národní., 7. ZŠ Čkyně a 8. ZŠ Stachy. Slavnostní zahájení turnaje provedl starosta města Vimperka Ing. Bohumil Petrášek, ceny na závěr turnaje předal PhDr. Miloš Beneš.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{gallery}vimperk/2014/05_kveten/minicup_7.kvetna/{/gallery}

 

 

Kladem obou turnajů bylo slušné vystupování všech týmů, ohleduplnost k soupeři, takže rozhodčí obou turnajů M. Císař, O. Málek, J. Čech a J. Děd měli usnadněnu svoji úlohu. Za velkou pomoc při organizaci turnaje je třeba poděkovat také oddílu kopané ve Vimperku, hlavně panu Jiřímu Formánkovi st., který se velkou měrou zasloužil po technické stránce o bezproblémový průběh obou turnajů.

 

 

Mgr. Jan Líkař, vedoucí organizačního štábu