Během týdne opět vítězství!

Vítěznou ‘zlatou vlnu’ si v letošním roce po zásluze užívá ZUŠ Vimperk a její  dechový orchestr. Potvrdil opět, že v repubice patří ke špičce.

 

 

Během týdne další vítězství pro Dechový orchestr ZUŠ Vimperk

Neuplynul ani týden a Dechový orchestr ZUŠ Vimperk uspěl na další soutěži. Tentokrát se jednalo o ústřední kolo soutěže základních uměleckých škol, kterou vyhlašuje MŠMT ČR, a do kterého se vimperský orchestr probojoval jako vítěz dubnového krajského kola. Pořadatelské role se zhostily moravské Letovice, takže na mladé muzikanty z Vimperka čekala opět dlouhá a náročná cesta.

 

Soutěž je rozdělena do různých kategorií podle průměrného věku (do 16ti a nad 16 let) a dále podle počtu členů. Dechový orchestr ZUŠ Vimperk hrál v kategorii I. c, což znamená počet více než 45 členů a průměrný věk do 16 let. Konkurence byla veliká, neboť ve stejné kategorii soutěžilo celkem 6 orchestrů, rovněž vítězů svých krajských kol. Kromě Vimperka to byly Liberec, Mariánské Lázně, Plzeň, Police nad Metují a Přerov.

 

zus letovice 1

 

Ředitel ZUŠ Vimperk Bc. P. Vališ je právem pyšný na své kolegy pedagogy a  mladé hudební talenty, kteří zúročují poctivou práci a přípravu:

 

“Všichni žáci se na soutěžní klání pečlivě a poctivě připravovali pod dohledem svých učitelů a zejména pod taktovkou dirigenta Petra Staňka.

Soutěžní repertoár tvořily tři skladby koncertního charakteru a tento výběr a zejména výborné nastudování se vyplatilo. Muzikanti podali kvalitní soutěžní výkon a netrpělivě očekávali slavnostní vyhlášení výsledků. Na bodové hodnocení zaručující zlaté pásmo dosáhly 4 orchestry, avšak vítěz mohl být jen jeden.

Stal se jím orchestr s největším počtem obdržených bodů a tím byl Dechový orchestr ZUŠ Vimperk. Kromě toho získal cenu předsedy poroty za nejsympatičtější projev.

 

Na následném semináři poroty s dirigenty se pak dostalo ještě slovního ocenění dirigentu Petru Staňkovi z úst všech porotců. Chválili jak výběr repertoáru, tak samotné provedení, výbornou souhru, celkový zvuk a dynamické vypracování skladeb. Zároveň vyzdvihli to, s jakým elánem a nadšením všichni vimperští hráli.

 

zus letovice 2

 

V krátké době přivezl orchestr dvě vítězství z celostátních soutěží a potvrdil tak, že stále patří mezi republikovou špičku. Po náročném soutěžním období však nebude čas zahálet. Na orchestr čeká řada veřejných vystoupení ve Vimperku a okolí.”

 

{gallery}vimperk/2014/05_kveten/zus_vitezstvi_kveten/{/gallery}

 

Gratulujeme!

-red-