Pátá Vodnická brusle je za námi

Letošního páté ho ročníku Vodnické brusle se zúčastnilo 72 závodníků v hlavních kategoriích ( in-line brusle a kolečkové lyže), v doprovodném programu – (závody na koloběžkách a rodinné štafety na kolečkových bruslích ) pak dalších 25 sportovců.

 

img 0259
Závody provázelo krásné slunečné počasí a k vidění byla spousta hodnotných sportovních výkonů.

img 0347

Tradičně hojně byly obsazené dětské kategorie ve kterých zvítězili: Johanka PRACHÁROVÁ,  Tomáš BLÁHA,  Anežka PAVLÁSKOVÁ, Jáchym NEDVĚD, Matěj HAVLÍČEK, Kamila ŠVEJDOVÁ a Jonáš NÁROVEC.

 

Velice kvalitní obsazení a početné závodní pole měly starty na kolečkových lyžích. Pro vyšší objektivitu závodu si závodníci losovali lyže, které byly osazeny stejnými typy ložisek a koleček.

V kategorii žen, po krásném boji na 6 kol, zvítězila ve výborném čase Andrea Klementová, těsně následovaná Natálkou Grabmüllerovou a Barborou Havlíčkovou. V mužích si pro vavříny dojel Martin Hojdekr, druhý německý závodník Christoph Friedl a třetí Tomáš Kalivoda.

 

V hlavním závodě na in-line bruslích se z vítězství radoval Tomáš Hrdlička, před Karlem Škvrnou a Markem Hrdličkou.

 

V ženách pak byla nejrychlejší Karolína Předotová, která ve finiši porazila Andreu Klementovou , na třetím místě dojela Michaela Smolová. Napínavé souboje probíhaly též ve vloženém závodě na koloběžkách a o zakončení závodního programu se postaraly atraktivní rodinné štafety.

 

img 0279

-zp-

 

Další zajímavé záběry Z. Pavláska a D. Předoty z letošní  Vodnické brusle najdete ve vimperské FOTOGALERII

Kompletní výsledky závodů >>>ZDE<<<