alkohol

Opilý řidič naboural do domu

Policie hledá svědky nehody

Dopravní policisté žádají o informace svědky dopravní nehody, ke které došlo v pátek 16. května 2014 mezi 14:00 až 15:00 hodinou v uzavřené části obce Prachatic, na parkovišti u supermarketu Penny.

Z dopravní nehody je důvodně podezřelý dosud neznámý řidič nezjištěného vozidla, který narazil do levého boku zaparkovaného vozidla Peugeot 207. Následně z místa odjel a nehodu neoznámil. Hmotná škoda na vozidle Peugeot je odhadem 5 000 korun.

 

Dopravní policisté žádají svědky dopravní nehody o informace. Veškeré informace k uvedené dopravní nehodě můžete oznámit telefonicky na linku Policie České republiky 158. Děkujeme,“ doplňuje žádost policistů por. Bc. Martina Joklová

 

 

 

Krádež oběžných kol ventilátorů

Prachatice / Dub – Pachatel krádeží způsobil škodu za nejméně 48 000 korun

Prachatičtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel se minulý čtvrtek v odpoledních hodinách vloupal do garáže zámeckého dvora v obci Dub. a odcizil 6 kusů oběžných kol ventilátorů, čímž poškozené společnosti způsobil škodu za nejméně 48 000 korun. Prachatičtí policisté na místě provedli ohledání místa činu a po pachateli intenzivně pátrají.

 

 

Vloupání do auta řeší vimperští

Prachatice / Sudslavice – O tom, že ve vozidle nemá nechávat žádné cennosti, se v sobotu přesvědčil další řidič

Vimperští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Řidič zaparkoval osobní vozidlo Škoda Fábia combi, v sobotu v 18 hodin, u silnice I/4 ve směru Vimperk – Čkyně u Sudslavického lomu. Když se po patnácti minutách k vozu vrátil, mohl už jen sčítat škody následkem vloupání. Pachatel rozbil okno levých zadních dveří a z auta si odnesl batoh s černou koženou peněženkou, ve které byly osobní doklady, platební kartu a OTP s tankovací kartou CCS. Na cestu si ještě ‘přibalil’ notebook značky Dell a svazek speciálních klíčů, čímž poškozenému způsobil škodu za téměř 34 000 korun. Další prověřování provádí vimperští policisté, kteří po pachateli intenzivně pátrají.

 

 

Řídil opilý a naboural do domu

Prachatice / Zdíkovec – Řidič měl v dechu téměř dvě promile

 

Prachatičtí dopravní policisté sdělili podezření 25letému muži z Vimperska z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelý usedl v sobotu ve čtyři hodiny ráno za volant osobního vozidla Škoda Octavia, se kterým v obci Zdíkovec havaroval. Řidič nezvládl řízení a narazil do rodinného domu. Dopravní nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Dopravní policisté řidiči naměřili téměř dvě promile alkoholu v dechu. Hmotná škoda činí zhruba 155 000 korun. Další prověřování provádí dopravní policisté ve zkráceném přípravném řízení.

 

– p cr, red –