Jak jim to zpívá? Poslechněte si!

Jestliže mají měsíce v roce různá přízviska, mohl by se květen  zvát měsícem kultury. Tedy v Sušici rozhodně ano. Start letní turistické sezóny a ‘probouzení se’ po zimě  je opravdu bleskový a akce střídá akci.  Od prvního do posledního dne. I toho předposledního – na jeho večer vás zveme právě touto upoutávkou:

 

 KONCERT DVOU SBORŮ

 

Sušický sbor Svatobor zve všechny příznivce sborového zpěvu na společný koncert, kde se jako host představí přátelé ze švýcarského sboru Männerchor Uetendorf.

Švýcarský Uetendorf se nachází v bernském kantonu, poblíž starobylého města Thun. Je obklopen jezery, nádhernými horami a čistou alpskou přírodou. Zároveň je Uetendorf dlouholetým partnerským městem města Sušice. Loni v dubnu byl Svatobor na několik dní hostem právě u přátel v Uetendorfu a nyní jim jejich návštěvu oplácí.

První výměnný pobyt se švýcarským sborem proběhl již v roce 1992, a letos se jedná již o třetí podobnou akci. Švýcarští hosté hovoří německy, ale mezi sebou se velmi často dorozumívají hornobernským nářečím.

V Sušici předvedou několik švýcarských lidových písní a také jednu českou. Společný koncert se koná v pátek 30.května  ve Smetanově sále Gymnázia Sušice, od 19. hodin. 

Svatobor  vzpomene 100. výročí narození Karla Polaty písničkami  divadelní hry podle K. Klostermanna Žichovičtí půlpáni, švýcarský sbor vzdá hold krajině thunských jezer  a naučí vás jednu písničku v hornobernském nářečí.

 

 

uetendorf chor

 

-red,ph-