Vandalové na scéně

Vandalové se „baví“ – v neděli dopoledne při pravidelné kontrole města zjistili strážníci, že se neznámí vandalové opět „bavili“. Před poliklinikou vyvrátili všechny zde stojící lavičky. Hlídkující strážníci vandalství zaznamenali a pořídili fotodokumentaci, lavičky pak vrátili zpět na svá místa.

 

mp vimperk2

 

 

Z další činnosti MP Vimperk v uplynulém týdnu:

 

mpilustr

 

 

Nejdřív se opili, pak poprali – u hotelu zlatá Hvězda se v sobotu ve večerních hodinách hodinách posilňovala skupinka lidí alkoholem a svou přítomnost v ulicích dávala hlasitě najevo. Strážníci i policisté preventivně situaci zkontrolovali, ale problém nastal až kolem druhé ráno, kdy se dva muži do sebe pustili „ručně“. Hlídka policie byla v tu dobu mimo město, proto na míst vyjeli strážníci MP. Zpěněná krev u obou aktérů vychladla a oba odjeli v klidu taxíkem k domovu.

 

Až příliš aktivní údržba – před pátou ranní v sobotu se na parkovišti u Lidlu rozléhaly podivné zvuky. Strážníkům bylo oznámeno, že jde o někoho, kdo tu v tuto dobu seče trávu křovinořezem. Po domluvě strážníků (rušení nočního klidu) a jejich odjezdu aktivní sekáč ovšem nelenil a pustil se do práce znovu, takže o půl hodiny později mu strážníci domlouvali znovu. Protože si nenechal říci a odmítl zaplatit pokutu, bude jeho jednání projednávat příslušný odbor MÚ Vimperk.

 

Nabízela sexuální služby – v průběhu večerní kontrolní hlídky v pátek před půl desátou zjistili strážníci ženu nabízející sexuální služby. Na svém jednání neviděla nic špatného, blokovou pokutu nezaplatila a tak se jejím chováním bude opět zabývat správní orgán, kterému strážníci přestupek včetně důkazů předložili.

 

Zadržení pachatele trestné činnosti – ve čtvrtek večer, si hlídka strážníků všimla zaparkovaného vozu ve výjezdu na silnici I. třídy č. 4 ve směru Strážný – Vimperk. Při kontrole místa a vozidla vyzvali strážníci dvě osoby k prokázání totožnosti a k podání vysvětlení své přítomnosti zde. Během jednání byl z dechu kontrolovaných osob  cítit alkohol. Na dotaz hlídky, zda zjištěný muž řídil toto vozidlo, ten odpověděl, že ne – řidič prý vystoupil a odešel do lesa. Hlídka po vyřešení přestupku z místa odjela a zaparkovala o kus dál, aby vozidlo mohla sledovat. O pár minut později z projelo inkriminované auto kolem nich a za volantem neseděl nikdo jiný než údajný “neřidič”. Hlídka vůz zastavila před hotelem Anna a její podezření se potvrdilo. Řidič vozidla předložil cestovní pas a doklad k povolení pobytu pro cizince. Vzhledem k výše uvedeným skutkům byl podezřelý předán Polici ČR k dalšímu šetření události.

 

 

Poškozená fasáda – vandalové znovu na scéně – tentokrát poškodili fasádu domu s prodejnou oděvů. Ve čtvrtek ráno to strážníkům oznámila prodavačka prodejny. Hlídka na místě pořídila fotodokumentaci, za pomoci asistentů prevence kriminality byl zjištěn a dohledán pachatel. Při šetření události s majitelkou prodejny tato uvedla, že oznámení podávat nebude, pouze v případě, že se bude podobná věc opakovat.

 

Na drzé vandaly se strážníci zaměří – protože i o dva dny dříve došlo k poškození majetku: telefonicky na služebnu oznámil majitel řeznictví, že má zvenku poškozené dveře do zásobovací místnosti. Hlídka poškození vyfotila a domluvila se s majitelem na vyčíslení škody a dalším postupu. Výše škody je rozhodující pro šetření – může jít buď o přestupek řešený správním orgánem, nebo o trestný čin který spadá do pravomoci Policie.

 

– mp vk, red-