Bižu a zase bižu

 

 

bizu 4

 

Školní družina Pampeliška v modré škole by si rozhodně zasloužila vysvědčení, na kterém by byly „biče“ od shora dolů… Nejen pro děti, ale i pro jejich rodiče a prarodiče její vychovatelky připravují zábavné i vzdělávací akce, vymýšlejí kratochvíle a dávají prostor kreativitě a temperamentu svých malých svěřenců (i dospělých). Však také na Pampelišku uslyšíte jen a jen chválu. „Dítě v družině“ – co si pod tím představíte vy? Hlídání odpoledne po vyučování? Tak to sice je částečně pravda, ale jestli sledujete naše stránky (případně sami máte ratolest v některém z oddělení Pampelišky), dobře víte, že to by byl velmi chudý a hlavně nedostatečný popis toho, co dnes školní družina je.

 

 

 

 

Školní rok se pomalu a jistě blíží ke svému závěru a v jeho průběhu akce střídala akci, pro malé menší i větší děti, zapojili se rodiče, kamarádi i přátelé a všichni, kdo nějaké společné odpoledne absolvovali, byli spokojeni.

 

 

 

Stejně tak při nedávném „družinovém“ setkání v oddělení u vychovatelky Mirky Pokorné, kde tentokrát vznikala třpytivá krása.

 

bizu 12

 

“Maminky se na posledním pracovním setkání ve školní družině ptaly, co nás čeká příště. S drátem a korálky ještě nepracovaly, tak jsem vymyslela akci ‘náhrdelníky’. Nejen maminky se těšily a opravdu jich se svými dětmi přišlo hodně. Vše k „motání“ bylo připravené – drátky, korálky a různé kleště. „Já ale nejsem moc zručná,“ řekla jedna maminka. To přece nevadí, s korálky se nedá nic zkazit všechno jde, když se chce. A také šlo. Do vyrábění se daly i děti a práce jim šla od ruky, vždyť stále něco ve svém oddělení vyrábí a tak jsou moc šikovné.

 

Výsledné šperky byly doslova skvostné. Náhrdelníky na denní nošení i pro slavnostní příležitost. Času bylo dost a tak si maminky stačily vyrobit ještě i náušnice. Odpoledne se opět povedlo a já začínám přemýšlet, co zajímavého připravím na příště,“ usmívá se Mirka Pokorná.

 

 

{gallery}susice/2014/6_cerven/bizu/{/gallery}

 

 

Je vidět, že práce s dětmi je v Pampelišce něčím víc než jen prací. Všechny vychovatelky si zaslouží velké poděkování za to, jak děti motivují, vedou k samostatnosti a každý, byť sebemenší úspěch, je pro ně důležitý. Tak jim přejme, ať jim radost z práce a dobré nápady ještě dlouho vydrží!

 

 

 

-red-

 

Bižu a jenom bižu Maminky se na posledním pracovním setkání ve školní družině ptaly, co nás čeká příště. S drátem a korálky ještě nepracovaly, tak jsem vymyslela náhrdelníky . Na akci se maminky těšily a také jich hodně přišlo i se svými dětmi. Vše k motání bylo připravené-drátky, korálky a různé kleště. ,,Já ale nejsem zručná,“ řekla jedna maminka. To nevadí, nedá se s korálky nic zkazit, všechno jde, když se chce. A také šlo. Do vyrábění se daly i děti a práce jim šla od ruky, vždyť stále něco ve svém oddělení vyrábí a tak jsou zručné. Výrobky byly úplně skvělé. Náhrdelníky na denní nošení i na slavnostní příležitost. Času bylo dost a tak si maminky stačily vyrobit ještě náušnice. Odpoledne se opět povedlo a já začínám přemýšlet, co zajímavého připravím na příště. ŠD Lerchova, M. Pokorná