Obhájili stříbro a jsou nejlepší v kraji!

 

Ve čtvrtek 29. května odstartoval devátý ročník Memoriálu Jindřicha Šmause ve vyprošťování a poskytování přednemocničního ošetření zraněných při dopravních nehodách. Mezi TOP týmy z celé republiky nechyběli tradičně sušičtí záchranáři a hasiči.

 

                                smaus su 2  smaus su su2

 

Čtyři hasiči a tři záchranáři  ZZS ze Sušice dokázali, že právem patří k záchranářské elitě – obhájili loňské stříbro a stali se zároveň nejlepším týmem Plzeňského kraje.

 

smaus su su3

Scénáře dopravních nehod se lišily situací, stupněm zdemolovanosti aut i závažností a rozsahem zranění.

Úkol zněl jasně: co nejbezpečněji a nejefektivněji vyprostit zraněné osoby z havarovaného vozidla a poskytnout přednemocniční pomoc.

 

Sušická záchranka vyrazila pokořit konkurenci ve složení MUDr. Jiří Choc (šéf záchranářů), Martin Štěpán a Radek Hnětkovský, v hasičském týmu předvedli perfektní zásah: Bohumír Bucifal ml. (velitel zásahu), Pavel Lajpold, Vlastimil Kareš a Michal Zeman. Připravenost a profesionalita stačila k pokoření drtivé  většiny soupeřů, o pár bodíků předstihl sušické pouze tým z Mostu.

 

Záchranáři ze Sušice si svým výkonem zajistili účast na VII. ročníku Mistrovství HZS ČR ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel, které bude probíhat v Plzni 23.-24. června.

Veřejnosti přístupná atraktivní část se bude odehrávat v úterý 24. června v Amfiteátru u obchodního centra Plaza.

 

 

Gratulujeme!

-as-