policie

Přišel o peníze i doklady

Krádež v penzionu

Vimperk – Ubytovaný přišel krádeží peněženky o více jak 13 000 korun.

Vimperští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Dosud neznámý pachatel vnikl v sobotu mezi druhou až jedenáctou hodinou do pokoje jednoho penzionu ve Vimperku. Z pokoje následně odcizil volně položenou pánskou peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady, čímž majiteli způsobil škodu za více jak 13 000 korun. Vimperští policisté provedli ohledání místa činu a po pachateli intenzivně pátrají.

 

Požár v bytovém domě

Vimperk – Z domu muselo být evakuováno osm osob, z nichž jedna žena už ve velmi kritickém stavu.

Včera o půl deváté večer obdrželo Operační středisko Policie České republiky na tísňovou linku zprávu o požáru bytu bytového domu ve Vimperku, v ulici Svornosti. Na místo ihned vyrazili policisté a jednotky HZS Vimperk, SDH Zdíkov, Stachy a Svatá Máří. Z domu muselo být evakuováno celkem osm osob, z nichž jedna 79letá žena ve velmi kritickém stavu. Bohužel ani přes včasnou péči záchranářů se jí už nepodařilo zachránit. Na místo se dostavil také starosta města Vimperk, který poškozeným osobám nabídl náhradní ubytování. Přesná škoda a příčina vzniku požáru je předmětem dalšího šetření prachatických kriminalistů a vyšetřovatele HZS, kteří budou dnes ve spolupráci s pracovníky z OKTE, obor elektro, provádět bližší ohledání místa požáru.

 

Chalupa je bez okapů

 Lhenice – Z rekreačního objektu pachatel odcizil měděné okapy za více jak 51 000 korun.

Netoličtí policisté pátrají po pachateli, který během uplynulého týdne odcizil z rekreační chalupy a přilehlých budov v obci Lhenice, část Hrbov, měděné okapy. Jednalo se celkem o 99 metrů měděných okapových žlabů a zhruba 24 metrů měděných okapových svodů, čímž majiteli vznikla škoda za více jak 51 000 korun. Netoličtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže a po pachateli dál pátrají.

 

Zahradní nábytek je pryč

Vimperk – K posezení nezbylo na zahradě nic.

Vimperští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel vnikl ze čtvrtka na pátek na zahradu za domem ve Vimperku, ze které odcizil zahradní nábytek. Majitel přišel o stůl a šest kusů zahradních křesel, čímž mu vznikla škoda za téměř 10 000 korun. Vimperští policisté provedli ohledání místa činu a po pachateli intenzivně pátrají.

 

– p cr-