40 výjezdů kvůli dešti a bouřkám

Jihočeští hasiči po bouřkách odklízeli nejvíce stromy popadané na komunikace, čistili ucpané kanály a čerpali sklepy. Ve spojitosti s následky počasí – prudkými dešti a bouřkami, evidují na čtyři desítky výjezdů.

 

hasici jc280

 

Hasiči byli voláni k zásahům  zhruba od půl páté odpolední včerejšího dne. 

Nejvíce práce měli na Českobudějovicku, či přímo Českých Budějovicích, kde v sedmi případech odklízeli spadané stromy a dvakrát čerpali vodu. Několikrát zasahovali také na Prachaticku. Situace se uklidnila po půlnoci, nebyly hlášeny žádné zraněné osoby.
 
 
Vybrané zásahy:
18:18 – Odklizení části stromu, který v ulici Čsl. legií v Českých Budějovicích spadl na dva osobní automobily. Nikdo nebyl zraněn. Na místě museli hasiči ze stanic České Budějovice a Suché Vrbné použít výškovou techniku, aby ze stromu odstranili další ulámané větve, u kterých hrozilo, že by mohly také spadnout.
 
hasici jc281
 
 
 
18:39 –    Profesionální jednotka HZSP SŽDC zasahovala v Hluboké nad Vltavou, kde strom spadnul na trakční vedení. Z důvodu stržené troleje byl provoz na trati přerušen minimálně na dvě hodiny.
 
 
 
19:24 –    V obci Písečné na Jindřichohradecku místní dobrovolná jednotka připravila pytle s pískem na stavění hráze kolem místního potoka. Zásah ukončila přibližně po hodině.
 
 
 
– hzs cr –