5

Dechovky drží tradici klasické české muziky

Skalanka, Vrchovanka, Doubravanka, Solovačka – čtyři kapely zpříjemňovaly horké sobotní odpoledne  desítkám návštěvníků letos již 3. ročníku dechovkového festivalu v Dlouhé Vsi. Pořadateli byli, jako v předchozích letech, dlouhoveští hasiči a  místní obecní úřad.

 

3

 

7

 

Tradici české lidové muziky, klasické dechovky, podpořily  svou přítomností, zpěvem i tance m všechny generace. Účastníků festivalu se tu sešlo poměrně hodně na to, že  uplynulý letní víkend  v Sušici a okolí nabízel více než desítku dalších akcí a aktivit.

 

9   11

 

Dechovka  má na Šumavě a  v Sušici samotné bohatou tradici, proto není divu, že tu má také stále mnoho příznivců, kteří chtějí obnovit její  popularitu i mezi střední a mladší generací.  Podle slov pořadatelů zatím spíš početně vítězí starší generace, které je tento  hudební žánr přece jen stále blíže. 

“Tak zase za rok, u  dobré muziky, s dobrou náladou a na veselou notu!” loučili se  letošní účastníci 3. dechovkového festivalu s poděkováním na adresu organizátorů za jeho uspořádání.

-red, foto iv, dp-

 

{gallery}susice/2014/7_cervenec/dechovky_dlves/{/gallery}