Dopravní akce na silnicích klatovska

O víkendu minulý týden začala na silnicích Plzeňského kraje  kampaň proti alkoholu za volantem spojená s rozsáhlou policejní dopravně bezpečnostní akcí. Při pohledu do policejních statistik nehodovosti, kdy příčinou každé jedenácté nehody byla právě snížená schopnost řidičů díky vlivu alkoholu, je bohužel jasné, že podobné dopravní akce jsou více než nutné.

 

nehoda ilustr

 

Nealko pivo a alkoholtester  jako dárek dostane každý řidič, který bude mít  při policejní kontrole v rámci uvedené akce výsledek měření hladiny alkoholu v dechu negativní.

 

“Cílem akce je ovlivnění řidičů ve vztahu k požívání alkoholických nápojů. Řidiči by si měli uvědomit, že alkohol za volant nepatří a je spousta dalších alternativ, které mohou využít, aniž by se dostali do rozporu se zákonem,” uvádí  krajská policejní mluvčí Jana Tomková a dodává: “Chceme i tímto způsobem ovlivnit vývoj dopravní nehodovosti. Je všeobecně známo, že je řidič pod vlivem alkoholu nebezpečím nejen pro sebe, ale i pro své okolí. Alkohol nemá vliv jen na chování, ale i na koordinovanost pohybů, rychlost reakcí, periferní vidění a další schopnosti, které je nutné při řízení využívat.”

 

Dopravně bezpečnostní akce začala na severu Plzeňska, pokračuje na Klatovsku, Rokycansku, Domažlicku, v Plzni a  na začátku srpna  bude ukončena na Tachovsku.

 

– red, p cr –