Nový bazén je poničený

Krásné nové koupaliště dostalo trhliny. A to doslova. Nepochopitelné jednání zatím neznámého pachatele, který poničil nový bazén na právě rekonstruovaném koupališti , bude mít, doufejme, dohru v podobě trestu podle zákona.

 

bazén 060814 008

 

V úterý ráno zjistili  stavebníci, že  přes noc někdo   poškodil fólii v bazénové vaně. Na místě stavby prováděla šetření Policie ČR ve spolupráci se stavbyvedoucím, který je neprodleně po zjištění  škody přivolal. Co se vlastně stalo a  proč jsou v bazénové fólii velké trhliny? Pravděpodobně se  jeden nebo více pachatelů dostalo do areálu koupaliště a jen tak pro zábavu naházeli do  bazénu  zámkovou dlažbu, který zde byla připravena k dalším pracím. Jaké trhliny vznikly, vidíte na přiložených fotografiích.

 

bazén díra 060814 008

 

Na místě se  neprodleně sešli zástupce zhotovitele, invetiční technik města, technický dozor investora a místostarostka města, aby společně rozhodli o způsobu nápravy tohoto vandalismu. Rozhodnutí muselo přijít ihned, aby nebyl ohrožen další postup výstavby.  Způsob opravy  byl  domluven a  zadokumentován, dnes je bazén opravený a měl by se začít napouštět.

p8050004

 

Otázka škody je zatím víceméně nejasná, rozhodně ale bude nezanedbatelná. Podle informací redakce – pokud  půjde bazénové fólie opravit,   uvažujeme v řádech desítek tisíc korun. Pokud se ale ukáže, že opravené poškození neunese tlak vody a bude propouštět , tedy bude nutné celou fólii vyměnit,  škoda  se bude počítat v řádek stovek tisíc a práce navíc by  se určitě projevily i na termínu dokončení celé stavby.

-as, foto js, lj-