V sobotu deštivo, v neděli po ránu chladno

Víkend byl na Šumavě ve znamení vysokých teplot, které ojediněle ještě atakovaly 30°C. V neděli zasáhla oblast Volyně silná bouřka s krupibitím, velikost krup dosahovala velikosti 2 až 3 cm. V pondělí začal proudit studenější a vlhčí vzduch, téměř na celé Šumavě po nočních bouřkách vytrvale pršelo, intenzita srážek však nebyla nijak silná, večer déšť ustal. V úterý bylo oblačno, místy i polojasno, srážky se nevyskytovaly. Další srážky, opět slabé intenzity dorazily ve středu před polednem, déšť setrval na Šumavě až do večerních hodin. Čtvrtek začal pošmourným, místy mlhavým počasím s místními slabými srážkami, během dne bylo až polojasno, teploty však nedosáhly většinou ani 20°C.

 

V pátek ráno bylo oblačno až zataženo. Během dne se vyskytnou místy přeháňky, ojediněle bouřky. Denní maxima vystoupí jen na 18°C až 21°C. V sobotu bude oblačno až zataženo s četnými přeháňkami, místy s bouřkami. Během odpoledne srážky ustanou a oblačnosti bude ubývat. Denní teploty vystoupí na 17°C až 20°C. Nedělní ráno by mělo být chladné, teploty spadnou na 11°Caž 7°C, od vyšších poloh místy ke 4°C, v mrazových kotlinách při vyjasnění a uklidnění větru spadnou k 0°C. Během neděle se počasí vylepší, bude polojasno až oblačno, beze srážek a teploty od 19°C do 22°C.

 

V pondělí bude polojasno až oblačno, ojediněle s přeháňkami. Teploty budou v rozmezí 21°C až 25°C, ranní teploty kolem 10°C. Podobný ráz počasí vydrží i v dalších dnech.

 

(ir)