Ochutnávka francouzských vín, film, pohádka, nebo výlet?

Jak si zpříjemnit víkend? Knížkou, sportem, výletem nebo filmem? A co takhle filmem v letním kině? 

***

 

letní kino Vodník, sobota 21.30 hod.

 

 HOŘÍCÍ KEŘ

 

Původní projekt v režii světoznámé Agnieszky Hollandové – třídílné retro HOŘÍCÍ KEŘ, je dílo inspirované skutečnými událostmi i reálnými postavami. Scénář dramatu o alarmujícím činu Jana Palacha, osudech jeho blízkých a počátcích normalizace v posrpnové ČSSR napsal Štěpán Hulík.

horiciker1  horiciker2
Děj začíná Palachovým sebeupálením v lednu 1969 a líčením rozjitřené atmosféry v tehdejší společnosti. Události se zdramatizují po skandálním nařčení od poslance Viléma Nového, který Palachovo sebeobětování zlehčoval na stranickém mítinku v České Lípě lživým prohlášením o takzvaném studeném ohni. Hlavní postavou vyprávění je skutečně existující advokátka Dagmar Burešová, která jménem Palachových příbuzných podala na Viléma Nového žalobu na ochranu osobnosti.
Charakterní právničku, jež přijala zastupování klientů ve zdánlivě beznadějném soudním procesu a trpělivě sháněla důkazy v jejich prospěch, ztvární Tatiana Pauhofová. JUDr. Dagmar Burešová za normalizace obhajovala pronásledované disidenty a po listopadu 1989 se stala ministryní spravedlnosti. V letech 1990 – 1992 zastávala funkci předsedkyně České národní rady.(oficiální text distributora)


***

letni kino vodnik

***

kvilda   

 

 ***

FRANCOUZSKÝ VÍKEND NA BUČINĚ

degustace vín a specalit pro všechny návštěvníky hotelu Alpská vyhlídka

bucina

***

 

VIMPERSKÝ KAŠPÁREK – neděle 17. 8. v 15.30 hodin


PRUHOVANÉ PANENKY: O ČERVENÉ KARKULCE

 

panneky

Klasická pohádka zpracovaná netradičním způsobem. Jde o jakýsi příběh v příběhu. Malý chlapec Vítek vypráví dětem o své babičce, o její zahrádce, zvířátkách a také o staré půdě, kde je velký proutěný koš plný polštářů, které vyprávějí pohádky…

Vítek usíná, polštáře ožívají a sehrávají pohádku O Červené Karkulce. Pohádka pomáhá dětem , aby se před spaním dobře naladily a neměly problémy s usínáním. V dílně děti pěchují punčochy dutým vláknem  a vytvářejí si své vlastní polštářky (voňavé Karkulky nebo vlky).

 

 

 

****

 

 

 sumavske trojhradi

KAŠPERK          RABÍ          VELHARTICE

 

 

***

 

Relax a zábava…

 

PROVOZNÍ DOBA a podrobné informace o provozu

bazen susices-m-s logo

 

 

***

 

 


A jako vždy doplňujeme: podívejte se jak je tam kam jdete, ať vás nic nezaskočí!

   

ŠUMAVA ONLINE 24 HODIN DENNĚ

banner pocasi    upoutavkakamery  

*****

 

Příjemný víkend s houbařskými, kulinářskými i kulturními zážitky 

vám přeje redakce

logo šumava