Hráli s Jolie i Vin Dieselem, trénují na Šumavě

Mistři trénují na Šumavě

mudroch team 2014 23

 

Pět dní nacpaných tréninkem absolvovali členové Mudroch Team Professional Thaibox na Šumavě. Zázemí jejich aktivitám poskytl už několikátý rok po sobě Wellness & Sport Hotel Šumava v Kašperských Horách. Tréninky, běhy, kondiční cvičení, ale i příjemná relaxace, byly náplní letního soustředění, součástí přípravy na nadcházející soutěžní sezónu.

 

 

V čele téměř tří desítky čítajícího týmu (včetně  žen) stojí trenéři Josef Mudroch a Lucie Mudrochová. Pokud jsou vám tahle jména povědomá i z jiného než sportovního světa, máte pravdu.

 

mudroch team 2014 4

 

mudroch

Josef Mudroch, který se na poli bojových sportů pohybuje více než 20 let, je dlouholetým reprezentantem ČR , ale také filmovým kaskadérem – zahrál si například i v takových kasovních trhácích jako Letopisy Narnie: Princ Kaspian, Babylon A. D. (s Vinem Dieselem), Wanted (s Angelinou Jolie, Morganem Freemanem), Jindřich IV., nebo v českém filmu Kráska a kouzelník a řadě dalších.

Mistr světa a několikanásobný mistr ČR v kickboxu a taekwondo má za sebou účast v několika evropských i světových šampionátech, postupový výběr do soutěže K-1 max, je pravidelným účastníkem profesionálních zápasů v Thajsku i tréninkových kempů v Thajsku a Evropě.

 

mudrochova
Lucie Mudrochová,
kondiční trenérka týmu, partnerka Josefa a maminka Rózy, propadla bojovým sportům před více než třinácti lety. Také Lucii zlákalo filmové plátno a jako kaskadérka si „střihla“ roli například v akčním krimithrilleru Wanted po boku Angeliny Jolie (James McAvoy, Morgan Freeman, Terence Stamp ad.), v thrilleru Missing byla v náročných obrazech dublérkou hlavní hrdinky Ashley Judd.

Lucie Mudrochová je několikanásobnou mistryní ČR (včetně současného titulu), má za sebou účast v evropských i světových šampionátech a jako trenérka natočila pro časopis ELLE vlastní tréninkové DVD kickbox aerobiku. Na soutěže se připravuje nejen za bedlivého dozoru svého partnera, ale už od roku 2007 absolvuje tréninkové kempy (a zápasy) v Thajsku, pod vedením světových hvězd thaiboxu (Ramon Dekkers, Ernesto Hoost, Andy Souwer, Andre Manaart, Ivan Hippolyt, Sakmongkol, Anuwat ad.).

 

Na Šumavu se rádi vrací nejen proto, že tu mají výborné zázemí a podmínky pro trénink (terén pro kondiční běhy jako stvořený 🙂 ) , ale i proto, že rádi na chvíli uniknou z rušného a „přelidněného světa“ a mohou se plně koncentrovat na přípravu.

 

 

Na čtvrt hodinky se z nabitého programu se podařilo ‘ukořistit’ Lucii Mudrochovou ke krátkému rozhovoru.

 

Co vás v nejbližší době čeká?

Mě osobně řada profesionálních zápasů a na podzim mistrovství světa, několik nabídek na profesionální zápasy mám i do zahraničí, ty jsou zatím v jednání.

V září začíná naše sezóna, takže tím i série amatérských i profesionálních zápasů pro celý tým, včetně MS v Praze ( to si pochopitelně nemůžeme nechat ujít), zvažujeme i účast na ME ve Španělsku.

 

mudroch team 2014 1

Máte nějaké další nabídky od filmových producentů?

Zatím ne a zatím bychom na ně ani neměli čas :-), i když jsou to zajímavé práce a zkušenosti.

 

 

Proč jste si vybrala zrovna tenhle sport? Nikdy vás nelákalo někdy něco jiného?

Jako malá holka jsem si přála být baletkou, herečkou, zpěvačkou… takové ty klasické „holčičí“ sny. Ale vždycky jsem ke sportu tíhla.

 

 

Jste maminkou dvouleté Rózy. Už pozorujete, jestli má po rodičích sportovní nadání? Připravujete ji odmalička na dráhu profesionální sportovkyně, nebo počkáte, jak se bude sama rozhodovat?

Ano, sportovní nadání určitě má, ve dvou letech zvládne pěkný kotrmelec 🙂 Jako pyšní a pečliví rodiče ji samozřejmě ke sportu vedeme a doufáme, že jednou vyhraje olympiádu!

 

 

Jak dlouho se thaibox dá dělat na špičkové profesionální úrovni? Co je limitem?

V podstatě ho můžete dělat třeba dvacet let, velkým limitem, kromě zdravotní stránky, je v tomhle případě motivace, chuť do toho jít naplno. Ti opravdu nejlepší profesionálové ho na světové úrovni dělají třeba až do 48-50 let (muži).

mudroch team 2014 17

 

Kolik v současné době připravujete sportovců ve vašem týmu a na jaké úrovni?

Počty se mění, řádově se počet účastníků našich tréninků pohybuje v desítkách. Celkem je to v rozmezí 70-100 aktivních sportovců, na hobby úrovni kolem padesáti, několik desítek na výkonnostní úrovni.

 

 

Co vás kromě sportu baví?

Rodina, naše dcera, práce s lidmi, ale třeba si také ráda čtu (o jídle).

 

 

A máte na to čas?

Ano, můžu si dopřát ten luxus, že pokud aktivně netrénuji, mám na to dostatek času. A jsem za to moc ráda.

 

 

Co úplně prvního se vám vybaví, když se řekne Šumava?

Rozhodně krásná příroda.

 

 

Díky za rozhovor, přeji hodně zdraví,  příležitost k dalším hezkým filmovým rolím, sportovní štěstí a rodinnou pohodu.

 

A. Staňková

(foto: as, ilustrační foto www.mudrochteam.cz)

 

{gallery}susice/2014/8_srpen/mudroch_kopie_web/{/gallery}