Rytíři, woodcrafteři i Mach a Šebestová

To jsou jen některá z témat, podle kterých se odehrávaly letošní tábory skautského střediska Vydří stopa Sušice.

Jako každým rokem, tak i letos byly tábory vyvrcholením skautského roku, časem, kdy se může naplno v praxi vyzkoušet vše, co se skauti v průběhu roku naučili, ale i časem romantiky, splynutí s přírodou a neobyčejných a dobrodružných zážitků.

tab-celk

V letošním roce uspořádalo sušické středisko celkem 6 táborů pro bezmála 120 účastníků. Všechny tábory dopadly k naprosté spokojenosti všech účastníků a táborníci se domů vrátili zdraví a plni nových zážitků. Velký dík za to patří všem vedoucím a jejich pomocníkům, kteří tuto činnost vykonávají zdarma a ve svém volnu, leckdy na úkor své dovolené.

{gallery}susice/2014/9_zari/tabor/{/gallery}

Na prahu právě začínajícího školního i skautského roku mají sušičtí skauti ještě jednu dobrou zprávu. Od 1. září oficiálně vznikl v Hlavňovicích další skautský oddíl, který se stal součástí sušického střediska. Oddíl, vzniklý oddělením od oddílu Gabrety Hartmanice, získal jméno Poutníci a vede jej Petr Havlíček, v současné době má 27 členů. A hned na úvod své existence má před sebou velký úkol. Poslední víkend v září bude reprezentovat sušické středisko na celostátním kole závodů světlušek a vlčat v Kutné Hoře, kam se jeho členové probojovali po jarním úspěchu v okresním a krajském kole ještě pod vlajkou oddílu Gabrety.

poutnici

 

(doc)

Foto: Vydří stopa

———————————

Stalo se tradicí, že se každý rok na začátku září rozletí Světlušky do všech koutů České republiky, aby rozzářily ulice českých a moravských měst.

 

 Letos zavítají i do Sušice a to ve čtvrtek 11.9. v době od 8. 00 – 17.00 hodin. Jedná se o celonárodní charitativní sbírku, kterou pořádá nadační fond Českého rozhlasu. Dobrovolníci – skautky a skauti ze střediska Vydří stopa – budou nabízet tykadla, náramky a píšťalky.  Poznáte je podle kasičky, triček a skautských šátků. Lidé, kteří si některý z předmětů zakoupí, přispějí na pomoc nevidomým dětem i dospělým.

 Věříme, že nám pomůžete rozzářit svět nevidomých.